Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Na dlažobných kockách Paríž-Roubaix sa zlomilo koleso aj Woutovi van Aertovi

Našťastie s ním išiel tímový kolega Timo Roosen, ktorý dal svoj bicykel Van Aertovi a počkal na servisné auto Jumbo-Visma. "Každá klasika je ťažká, ale Roubaix je totálny chaos a utrpenie až do cieľa," priznal Van Aert.
Martin Sarvaš
Video: Na dlažobných kockách Paríž-Roubaix sa zlomilo koleso aj Woutovi van Aertovi

Komentátori sa divili, prečo Van Aert tak výrazne zaostal na dlažobných kockách v lese Arenberg. Belgickému šampiónovi sa po defekte zlomilo koleso rovnako ako jeho tímovému kolegovi Chrisovi Laportovi.

Bicykle tímu Jumbo-Visma sú vybavené komponentami Shimano vrátane kolies. Tím poslal obe zlomené kolesá na kontrolu do Shimana, avšak obaja pretekári išli po dlažobných kockách po defektoch na ráfikoch, takže pravdepodobne nepôjde o výrobnú chybu.

Okrem toho, Van Aert ani Laporte nepatria medzi ľahkých jazdcov – Van Aert váži 78kg a Laporte 76kg, takže sa niet čomu diviť, že to ich kolesá skončili dolámané.

Fanúšik natočil moment, kedy sa Van Aertovi zlomilo koleso:

„Keď som vchádzal do lesa, jazdil som blízko čela skupiny, ale išiel som príliš do kraj cesty a narazil som na kameň. Išiel som rýchlosťou 50 až 60 km/h po tých dláždených kockách a poškodil som si koleso,“ cituje Van Aerta Velonwes.

„Keď som zastavil, koleso bolo dolámané na kusy a zobral som Timov bicykel. Ďalšia polhodina bol chaos. Musel som znova zastaviť, aby som si vymenil bicykel za svoj náhradný a neskôr som znova dostal defekt. Ale je to súčasť pretekov.“

Pozrite si víťazné bicykle Paríž-Roubaix 2022

„V tejto časti pretekov mi určite chýbal Christophe [Laporte], ale predtým mal smolu. Je to škoda, pretože spolu by sme mali viac možností. Každá klasika je ťažká, ale Roubaix je totálny chaos a utrpenie až do cieľa. Každý mal svoju smolu, ale musíte zostať pokojný a to je krása pretekov, a preto ich tak milujem,“ dodal Wout van Aert, ktorý skončil na druhom mieste.

Takto sa dolámalo koleso Chrisovi Laportovi:

Pohľad spredu na moment, kedy sa Van Aertovi zlomilo koleso:

https://www.youtube.com/watch?v=cN0Zu81p2yA&ab_channel=cyclingsem

Aktuality

17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

Zavrieť reklamu