Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert po infekcii Covidom-19 už trénuje, ale jeho štart na Paríž-Roubaix je otázny

"Nepoznáme následky Covidu z dlhodobého hľadiska. Vaše srdce, váš svalový metabolizmus, vaše pľúca - to všetko môže byť ovplyvnené," hovorí generálny manažér Jumbo-Visma Richard Plugge.
Martin Sarvaš
Wout van Aert po infekcii Covidom-19 už trénuje, ale jeho štart na Paríž-Roubaix je otázny

Foto: Jumbo-Visma

Tím Jumbo-Visma sa pre Het Laatste Nieuws vyjadril, že Wout van Aert trénuje, ale jeho štart na monumente Paríž-Roubaix je stále neistý.

Van Aert oznámil 1. apríla, že mal pozitívny test na Covid-19, takže chýbal na štarte Okolo Flámska. „Dobrou správou je, že mám len mierne symptómy, len bolesť hrdla a nádchu,“ uviedol Van Aert.

27-ročný belgický cyklista doposiaľ zdieľal všetky svoje jazdy cez aplikáciu Strava, avšak od nakazenia Covidom na jeho Strave nepribudlo nič, aj keď podľa vyjadrení tímu už začal s tréningom v Španielsku.

Predtým, ako chytil Covid-19, mal Van Aert skvelý úvod sezóny – vyhral Omloop Het Nieuwsblad, skončil v prvej trojke na šiestich etapách Paríž-Nice a potom opäť vyhral na klasike E3 Saxo Bank Classic.

Prečitajte si tiež

„Trénuje. Chceme zabrániť špekuláciám,“ povedal generálny manažér Jumbo-Visma Richard Plugge.

„S naším lekárskym tímom sme sa veľmi jasne dohodli, že by sme mali byť omnoho viac opatrní. Je to aj preto, že nepoznáme následky Covidu z dlhodobého hľadiska. Vaše srdce, váš svalový metabolizmus, vaše pľúca – to všetko môže byť ovplyvnené.“

Podľa Cyclingnwes Richard Plugge chytil Covid-19 pred dvoma rokmi a jeho osobná skúsenosť s jeho potenciálne dlhodobými účinkami ho posilnila v presvedčení, že najlepšie je nebyť prehnane ambiciózny.

„Stále máme pred sebou ciele. Aj tento rok aj v nasledujúcich rokoch. Bol by som radšej, keby si teraz dva, tri alebo päť týždňov odpočinul, ak to bude potrebné, aby potom mohol opäť normálne pretekať. To je to, na čo sa teraz pozeráme: koľko odpočinku potrebuje Wout?,“ dodal Plugge.

 

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu