Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan: Necítim sa dobre, často som unavený a musíme zistiť, prečo

Sagan bude chýbať pre zdravotné problém aj na monumente Paríž-Roubaix.
Martin Sarvaš
Peter Sagan: Necítim sa dobre, často som unavený a musíme zistiť, prečo

Foto: FB Peter Sagan / TotalEnergies

Zdravotné problémy Petra Sagana pokračujú aj po tom, ako odstúpil z pretekov Circuit de la Sarthe.

Musí podstúpiť ďalšie lekárske testy, aby sa zistilo, či jeho zdravotné problémy súvisia s nedostatkom predsezónneho tréningu, konkrétnou chorobou alebo sú následkami ochorenia Covid-19.

„Necítim sa dobre, často som unavený a musíme zistiť, prečo,“ povedal Sagan pre La Gazzetta dello Sport (opens in new tab).

Sagan mal v januári po druhýkrát pozitívny test na Covid-19 a potom bol chorý počas pretekov Tirreno-Adriatico. Kvôli covidu bol nútený vynechať kľúčový blok predsezónneho tréningu, no dúfal, že pomaly nájde svoju formu. Klasiku Gent-Wevelgem však nedokončil a odstúpil aj z monumentu Okolo Flámska.

Jeho štart na Paríž-Roubaix je tak veľmi nepravdepodobný a bude sa sústrediť riešenie zdravotných komplikácií.

Prečítajte si tiež

Točí sa mu hlava a je unavený

Saganov agent a mediálny hovorca Gabriele Uboldi opísal Saganove problémy ako nezvyčajnú bolesť hrudníka i nôh.

„Peter sa v poslednom čase necíti dobre. Nohy ho bolia oveľa viac ako normálne a je pre neho ťažké vydať vyšší výkon. Niekedy sa mu točí hlava a je často naozaj unavený,“ povedal Uboldi pre Tuttobiciweb.

„Pracujem som s ním deväť rokov a nikdy som ho nevidel odstúpiť z pretekov, okrem nejakého zlého pádu. Momentálne nevieme, ako bude jeho sezóna pokračovať. Má naplánované Paríž-Roubaix, ale osobne si myslím, že je ťažké postaviť sa na štart v súčasnej kondícii, aj keď je jasné, že sa rozhodne spolu s tímom aj na základe výsledkov testov.“

„Minulý týždeň absolvoval niekoľko testov s tímovým lekárom Louisom Noisettem, ale opäť odišiel do Francúzska, aby absolvoval ďalšie testy. Niečo tu určite nie je v poriadku, pretože Peter ešte nikdy nebol taký, aj keď nebol vo forme,“ dodal Uboldi.

Sagan dúfa, že najskôr zistí príčinu a vyrieši svoje zdravotné problémy, predtým než sa vráti k tréningom a pretekaniu. Tím TotalEnergies nejde na Giro d’Italia, takže Sagan bude pracovať na tom, aby sa vrátil v čo najlepšej forme na Tour de France.

Covid-19 a iné choroby trápia mnoho pretekárov

Sagan je jedným z mnohých jazdcov, ktorých zasiahla kombinácia infekcie Covid-19 a následne choroba. Gianni Moscon ukončil svoju jarný program po Okolo Flámska pre slabú formu. Vincenzo Nibali opäť trénuje po tom, čo vynechal veľkú časť marca.

Filippo Ganna odstúpil z pretekov Circuit de la Sarthe a stále sa snaží dosiahnuť svoju najlepšiu formu po tom, čo ochorel tesne pred štartom Miláno-San Remo .

Wout van Aert bol nútený vynechať Okolo Flámska po tom, čo chytil Covid-19, a je nepravdepodobné, že bude jazdiť Paríž-Roubaix. Väčšinu tímov zasiahol Covid-19 a k tomu aj ďalšie choroby, čo ich prinútilo neustále meniť súpisky.

Sagan počas svojej profesionálnej kariéry dosiahol 500 výsledkov v top10 a 300 pódiových umiestnení, pričom odjazdil okolo 1000 pretekov. Vyhral 119 pretekov, z toho tri tituly majstra sveta, sedem zelených dresov na Tour de France a dosiahol víťazstvá na monumentoch Paríž-Roubaix v roku 2018 a Okolo Flámska v roku 2016.

Jeho výsledky začali klesať v roku 2019, no v roku 2021 vyhral päť pretekov vrátane etapy na Okolo Katalánska a etapy na Giro d’Italia. Na Tour de France mal problémy a nakoniec pred 12. etapou odstúpil po tom, čo ho vyradil pád Caleba Ewana počas šprintu v 3. etape.

 

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu