Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fox predstavil najľahšiu odpruženú vidlicu 32 Taper-Cast Gravel (detaily, modely, ceny)

Má zdvih 40 mm alebo 50 mm, dajú sa na ňu namontovať blatníky a zmestia sa do nej široké 50mm plášte.
Martin Sarvaš
Fox predstavil najľahšiu odpruženú vidlicu 32 Taper-Cast Gravel (detaily, modely, ceny)

Spoločnosť Fox dnes uviedla na trh odpruženú vidlicu pre kategóriu gravel 32 Taper-Cast, o ktorej hovorí, že je to najľahšia odpružená vidlica, akú kedy značka vyrobila, s oficiálnou hmotnosťou 1 226 g.

Nová vidlica je nástupcom gravel odpruženej vidlice Fox AX Adventure, ktorá bola uvedená na trh v roku 2017. Zatiaľ čo AX bola len skrátená vidlica 32 SC pre cross-country bicykle, 32 Taper-Cast bola špeciálne navrhnutá pre gravel použitie a má množstvo odlišných vlastností.

K dispozícii sú možnosti zdvihu 40 mm alebo 50 mm a tiež dve možnosti tlmenia, pričom ceny sa pohybujú od 1 039 eur až po 1 259 eur.

Detaily Fox 32 Taper-Cast Gravel

  • Ľahká vzduchová pružina optimalizovaná pre nízky zdvih
  • Dizajn so zníženou korunkou poskytuje dosť priestoru v ráme pre väčšinu gravel bicyklov
  • Integrované držiaky na blatníky
  • Dostupné vo variantoch zdvihu 40 mm a 50 mm
  • Tlmenie FIT4 / Grip
  • Priestor pre plášte 50 mm a kolesá kolesá 700c (nie je kompatibilná s 650b)
  • Úchyty pre kotúče 160 a 180mm (flat mount)
  • Zúžené nohy vidlice v spodnej časti
  • Uvádzaná hmotnosť 1 226 g
  • Dostupné v modeloch Factory, Performance Elite a Performance
  • Ceny sa začínajú od 1 039 eur až po 1 259 eur za model Factory

Podľa Foxu je ich nová 32 Taper-Cast Gravel špecificky vyladená pre použitie na gravel. Má úhľadný profil znížeej korunky, ktorý podľa výrobcu zvyšuje priestor okolo spodnej trubky a rozširuje kompatibilitu s mnohými rámami.

Oblúk je v zadnej časti vidlice a nie vpredu, čo podľa Foxu umožnilo použiť menej materiálu, čo má za následok ľahšiu vidlicu, ako aj zlepšenie jej vzhľadu.

Vidlica má nové nastavovacie kolieska s nižším profilom, ktoré podľa značky tiež zlepšujú priestor okolo spodnej rámovej trubky.

Prečítajte si tiež

Zaujímavým prvkom vidlice sú nohy, ktoré sú v spodnej časti zúžené. Malo to pomôcť zlepšiť aerodynamickú účinnosť a tiež ušetriť na hmotnosti. Spodnú časť  nôh vidlice mohli zúžiť vzhľadom na nízky zdvih vidlice.

Vidlica 32 Taper-Cast je optimalizovaná pre kolesá veľkosti 700c s maximálnym rozmerom pneumatiky 700c×50 mm. Má tiež integrované držiaky na blatníky, ktoré ponúkajú priestor pre 45 mm pneumatiky 700c s nainštalovaným blatníkom. Vidlica však nie je kompatibilná s kolesami 650b.

Vidlica 32 Taper-Cast je kompatibilná s brzdovými kotúčmi 160 mm alebo 180 mm.

Vidlica môže je vybavená tlmením FIT4 (performance elite) alebo GRIP (performance) od Foxu.

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu