Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Veľké záplavy spôsobili nepríjemné pády tesne pred cieľom na pretekoch v Argentíne

Všetci zranení jazdci sú našťastie v stabilizovanom stave, ale v daždi ich na bicykli asi tak skoro neuvidíme.
Martin Sarvaš
 Video: Veľké záplavy spôsobili nepríjemné pády tesne pred cieľom na pretekoch v Argentíne

V Argentíne sa už začala cyklistická sezóna, no preteky v Bragade, meste pár hodín juhozápadne od Buenos Aires, sa sprevádzali veľmi nepríjemné podmienky.

Pre mnohých domácich jazdcov, ktorí tam absolvovali svoje prvé tohtoročné preteky, to skutočne nevyšlo podľa predstáv.

Počasie v Argentíne je v tomto ročnom období vždy nevyspytateľné a po masívnej záplave sa organizátori rozhodli skrátiť miestne preteky o jednu hodinu.

Bohužiaľ, skrátenie pretekov nestačilo. Organizátori sa rozhodli aj napriek nepriaznivému počasiu priviesť preteky až do cieľa, čo sa napokon ukázalo ako nie veľmi dobrý nápad.

Keď sa začal záverečný šprint o víťazstvo, necelých sto metrov pred cieľom prekvapila pretekárov kompletne zaplavená ulica, čo spôsobili prívalové dažde.

Už len samotná jazda v hustom daždi je veľmi náročná – v zákrutách sa môžu podšmyknúť kolesá, stabilita je tak značne znížená a hrozí pád.

Okrem tohto mali pretekári v hustom daždi zásadne zníženú viditeľnosť, takže nevideli, čo je pred nimi. Do zaplavenej časti vchádzali v rýchlosti nad 50km/h.

Prečítajte si tiež

Mnoho jazdcov stratilo kontrolu a spadlo. Napriek tomu sa stále bojovalo o víťazstvo, takže aj pretekári, ktorí videli pred sebou padajúcich jazdcov, sa snažili cez záplavu prebicyklovať a dostať sa do cieľa. Niektorým sa to podarilo, ale mnohí to nezvládli a skončili na zemi resp. vo vode.

Po incidente v závere pretekov v Bragade previezli troch jazdcov do nemocnice, pričom jeden jazdec utrpel otras mozgu.

Všetci zranení jazdci sú v stabilizovanom stave, ale v daždi ich na bicykli asi tak skoro neuvidíme.

Šialený záver argentíckskych pretekov:

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa 53×11 (@53x11_)

Aktuality

Včera 17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

Včera 14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

Včera 08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

04.05.2024 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

04.05.2024 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu