Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert a Tom Pidcock sa stretnú už tento víkend na cyklokrosových pretekoch Superprestige

Obaja budú tento víkend po prvýkrát na cyklokrosových bicykloch v sezóne 2021/22.
Martin Sarvaš
Wout van Aert a Tom Pidcock sa stretnú už tento víkend na cyklokrosových pretekoch Superprestige

Organizátori cyklokrosového poháru Superprestige v Boome potvrdili, že preteky sa uskutočnia v sobotu 4. decembra aj napriek spríseneným pandemickým opatreniam v Belgicku.

Na pretekoch bude štartovať aj dvojica pretekárov Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) a Wout van Aert (Jumbo-Visma) – obaja po prvýkrát na cyklokrosových bicykloch v sezóne 2021/22.

V nedeľu sa malo pretekať na cyklokrosovom svetovom pohári v Antverpách, avšak organizátori preteky odvolali. Aj keď je Boom iba 20 km od Antverp, preteky Superprestige nezrušili.

Otestujte sa

Napriek tomu, že tím Ineos Grenadiers potvrdil Pidcockovu účasť v Boome, organizátori Superprestige od neho doposiaľ nedostali štartovaciu zmluvu, na základe ktorej dostane peniaze za štart na pretekoch. Jeho štart na pretekoch to, samozrejme, nevylučuje, aj keď organizátori minuli väčšinu z rozpočtu na preteky na belgického šampióna Wouta van Aerta.

Organizátor pretekov v Boome Koen Monu povedal, že vyhlásenie olympijského šampióna v horskej cyklistike bolo „veľmi zvláštne.“

„Nedávno som v televízii počul, že Tom bude pretekať v Boome, no doposiaľ sme od neho nedostali ponuku alebo štartovaciu zmluvu,“ povedal Monu.

Bicykel Wouta van Aerta váži 8,1kg – Detaily, špecifikácia i rozmery špeciálu Cervélo S5 >>>

„Ešte sa mi neozval ani jeho manažér. Rozpočet bol naplánovaný vrátane štartu Wouta van Aeta, ale s Tomom sme nepočítali. Ešte nevieme, ako to celé vyriešime, dodal Monu.

Pidcock má ďalej v decembri v pláne preteky svetových pohárov vo Val di Sole, Rucphen, Namur a Dendermonde a dve kolá Superprestige v Zolderi a Diegeme a nakoniec svetový šampionát vo Fayetteville. Pred majstrovstvami sveta bude ešte štartovať v Baale 1. januára a na svetovom pohári v Hulste na ďalší deň a víkend pred šampionátom v Hamme a Hoogerheide.

Van Aert a Pidcock sa stretnú najprv v Boome a ďalej na svetovom pohári vo Val di Sole. Na ďalších pretekoch sa stretne s Mathieu van der Poelom na svetovom pohári v Rucphene 18. decembra.

Vaše komentáre

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu