Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Zrazila a usmrtila dvoch cyklistov. Vodičku odsúdili na jeden a pol roka väzenia

Obvinená zo súdu ušla ešte pred vynesením právoplatného rozsudku.
Martin Sarvaš
Zdroj: KR PZ Trenčín

Počas letných mesiacov je na cestách zvýšený počet cyklistov. Vodiči áut, prosíme vás, dávajte si na cestách pozor na cyklistov, buďte obozretní a ohľaduplní. Cesty patria bicyklom rovnako, ako autám. Ďakujme!

Lucia Kristová pred tromi rokmi zrazila autom dvoch cyklistov, ktorí následky nehody neprežili.

Pred rokom Kristovej vymeral súd trest odňatia slobody na dva roky, avšak výkon trestu podmienečne odložil na tri roky. Dostala tiež zákaz šoférovať na šesť rokov.

Prokurátorka sa však hneď na mieste odvolala a tento týždeň padol rozsudok, proti ktorému už nie je možné sa odvolať.

Súd Kristovej podmienku zrušil a dostala trest odňatia slobody na jeden a pol roka. Kristová však zo súdu ušla ešte pred vynesením právoplatného rozsudku.

Rozsudok znel: „Obžalovaná Lucia Kristová sa odsudzuje na trest odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov.“

„Obžalovaná nevenovala dostatočnú pozornosť situácii v cestnej premávke a prešla s vozidlom na pravú krajnicu, kde narazila do dvoch cyklistov, ktorí sa pohybovali za sebou,“ cituje Romana Tarabusu, hovorca Krajského súdu v Trenčíne portál tvnoviny.sk.

Zdroj: KR PZ Trenčín

Pred rokom sme písali, že jej súd vymeral mierny trest. Tentokrát sa už súd zachoval voči situácii zodpovednejšie a aj práve tento prípad môže poslúžiť pre mnohých vodičov exemplárne.

Nehoda sa stala začiatkom letných prázdnin v roku 2018. Vodička na rovnej prehľadnej ceste nepochopiteľne zašla až k pravej krajnici a v plnej rýchlosti narazila do 46-ročného Petra a o tri roky staršej Andrey.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu