Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan si oblečie zelený dres, siedmu etapu Tour de France vyhral opäť Wout van Aert

Saganovi nevyšiel záverečný šprint a skončil trinásty. Celý tím Bora-Hansgrohe dnes roztrhal pelotón a odviedol pre Sagana obrovský kus práce.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 7. etapy Tour de France 2020:

7. etapa Tour de France 2020

 

  • Dĺžka: 168 km
  • Prevýšenie: ~ 2000 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 47,4 km/h

 

TdF 2020: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Peter Sagan skončil trinásty v siedmej etape Tour de France. Víťazom sa stal Wout van Aert (Jumbo-Visma), ktorý vyhral aj piatu etapu.

Rozhodovalo sa v záverečnom šprinte, ktorý, bohužiaľ, slovenskému cyklistovi vôbec nevyšiel a nedokázal si vypracovať dobrú pozíciu do záverečných metrov. Okrem toho prišiel do stretu s Hugom Hofstettrom, pri ktorom mu preskočila reťaz a stratil rýchlosť.

Van Aert má na Tour životnú formu, ktorú predviedol už v auguste, keď vyhral klasiky Strade – Bianche i Miláno – San Remo.

Sagan získal 17 bodov na šprintérskej prémii, dostal sa do čela bodovacej súťaže a v nasledujúcej etape si oblečie zelený dres. Pred Bennettom má však iba 9-bodoový náskok.

„Podobnú etapu sme predviedli v roku 2013 a ja som ju vyhral. Celý deň sme ťahali na čele, aby sme sa zbavili šprintérov a vtedy som zvíťazil. Teraz to bolo podobné, no bez výhry. Som šťastný z tímových spolujazdcov, pretože odviedli skutočne mimoriadnu prácu. Spoločne sme sa dohodli, že to spravíme. Športový riaditeľ najprv veľmi nesúhlasil, ale etapa prebiehala veľmi dobre,“ povedal Sagan pre TV France.

„V šprinte som nemal šťastie, pretože mi spadla reťaz. Bol to mechanický problém, áno, ale to nebol celý príbeh. Bol som za van Aertom, no potom som sa dostal mimo pozíciu a všetci išli naľavo. Snažil som sa nespadnúť, no do niekoho som vrazil. Neviem, kto to bol, a potom mi spadla reťaz. Mal som šťastie, že som nespadol. Potom už bolo nemožné dostať sa dopredu,“ dodal Sagan.

Šprintérsku prémiu vyhral Trentin:

Už v úvode bol cieľ Saganovho tímu Bora-Hansgrohe úplne jasný – získať pre Petra Sagana zelený dres.

Jazdci Bory sa rozbehli už v úvodnom stúpaní takým rýchlym tempom, že šprintéri začali zaostávať. Pelotón sa potrhal na viacero skupín, ktoré sa už však nedokázali vrátiť späť do čela.

Tempo Bory nedokázal ustáť ani Saganov najväčší konkurent v boji o zelený dres Sam Bennett, ktorý v siedmej etape nezískal ani jeden bod.

Záverečných 30 km sa vytvorila vedúca skupina s lídrami celkového poradia a Saganovi spolujazdci okrem Buchmanna si z nej po nástupe Ineosu vystúpili.

V závere sa išlo do hromadného šprintu, ktorý zvládol najlepšie Wout van Aert, druhý skončil Edvald Boasson Hagen (NTT Pro Cycling), tretí Bryan Coquard (B&B Hotels Vital Concept). Do šprintu sa netradične zapojil aj minuloročný víťaz Tour Egan Bernal, ktorý skončil ôsmy.

Rozdelenie dresov po 7. etape (letour.fr):

Výsledky 7. etapy Tour de France 2020:

Celkové poradie po 7. etape Tour de France 2020:

Bodovacia súťaž po 7. etape Tour de France 2020:

Vaše komentáre

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu