Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel bude pretekať v roku 2020 v novom drese. Jeho tím posilní Čech Petr Vakoč

Tím Corendon-Circus s holandským fenoménom Mathieuom van der Poelom zmenil hlavného sponzora i názov na Alpecin-Fenix. Do roku 2020 vstupuje ako tím Professional Continental.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel bude pretekať v roku 2020 v novom drese. Jeho tím posilní Čech Petr Vakoč

Corendon-Circus, za ktorý doposiaľ jazdil holandský cyklistický fenomén Mathieu van der Poel zmenil hlavného sponzora i názov. V sezóne 2020 bude van der Poel obliekať dres tímu Alpecin-Fenix.

O novom sponzorovi sa špekulovalo už dlhšie a van der Poel na Nový rok potvrdil, že bude pretekať za Alpecin-Fenix na cyklokrosových pretekoch DVV Verzekeringen trofee GP Sven Nys, kde mal už oblečený dres s novými sponzormi.

https://www.instagram.com/p/B6xko0Rn7TX/

Alpecin-Fenix sa predstaví v novom roku v kategórii Professional Continental, stále však nie v najvyšších cestno-cyklistických rebríčkoch kategórie WorldTour. Holandský tím, ktorý vedie duo Philip a Christoph Roodhooft, bude obliekať tmavo modrý set od značky Kalas.

Značka šampónov Alpecin tak pokračuje v sponzoringu profesionálnej cyklistiky. V posledných dvoch rokoch bola hlavným sponzorom tímu Katusha, ktorý sa rozpadol. Značka talianského interiérového dizajnu Fenix je druhým hlavným sponzorom holandského tímu.

Jazdci Alpecin-Fenix budú aj v roku 2020 jazdiť na bicykloch Canyon.

„Už od začiatku sme verili vo víziu Philipa a Christopha Roodhoofta vytvoriť tím, ktorý môže byť konkurencieschopný vo viac ako jednej disciplíne. Mať v tíme neskutočne talentovaného Mathieu van der Poela, ktorý jazdí od horských bicyklov cez cyklokros až po cestu, je jednoducho neuveriteľné.“

„S týmto tímom sme si užili obrovský počet víťazstiev vo všetkých kategóriách, takže sa už nemôžeme dočkať, kým sezóna začne pre tím Alpecin-Fenix,“ povedal šéf Canyonu Roman Arnold.

Aj keď Van der Poel bude pokračovať v programe s cyklokrosovými pretekmi v prvých mesiacoch roka 2020, jeho program v pretekoch na cestnom bicykli sa rozšíri. Okrem toho bude bojovať na horskom bicykli o zlato na Olympiáde v Tokiu.

Na ceste budú jednoznačnou prioritou jarné klasiky, keďže 24-ročný Holanďan ukázal svoju silu, keď vlani vyhral Amstel Gold Race, Dwars door Vlaanderen a Brabantse Pijl.

Tím je tiež posilnilo viacero cestných cyklistov vrátane Čecha Petra Vakoča – Sacha Modolo, Petr Vakoč, Kristijan Sbaragli a Scott Thwaites.

Vaše komentáre

Aktuality

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Zavrieť reklamu