Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kvízy

Kvíz: Poznáte obdivuhodné i absurdné svetové rekordy cyklistiky?

Viete, aký je svetový rekord v jazde na bicykli okolo Zeme? Aké je najrýchlejšie wheelie? Alebo ako najhlbšie sa ponoril človek na bicykli pod vodou? Otestujte sa v kvíze a dozviete sa skutočne zaujímavé fakty o cyklistických rekordoch.
Biker
0%

Aký je svetový rekord v počte najazdených kilometroch za 1 hodinu?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Talian Filippo Ganna prekonal nielen predošlý rekord jeho kolegu z Ineosu Dana Bighama (55,548 km/h), ale prekonal aj Chrisa Boardmana, ktorého rekordný pokus 56,375 km z roku 1996 UCI vyradila pre nepovolenú výbavu i polohu "supermana".

Aký je svetový rekord v počte metrov najazdených na trenažéri za 1 minútu?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Tento podivný rekord drží Španiel Miguel Ángel Castro Rodríguez, ktorí najprv v roku 2009 vytvoril prvý rekord 2040 metrov a o šesť rokov neskôr prekonal sám seba na 3060 metrov. Znamená to, že počas minúty šliapal priemernou rýchlosťou 183,6 km/h.

Aký je svetový rekord v počte nastúpaných metrov za 48 hodín?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Američan Craig Cannon nastúpal šialených 29 623 metrov v Berkeley v Kalifornii medzi 7. a 9. augustom v roku 2015.

Aký je svetový rekord v jazde na bicykli okolo Zeme? (počet dní)

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Pravidlá Guinnessovej knihy rekordov stanovili, že na jazdu okolo Zeme je potrebné najazdiť minimálne 29-tisíc kilometrov a hodiny sa nezastavujú ani počas čakania na lietadlá. Mark Beaumont objazdil na bicykli okolo Zeme za 79 dní. V roku 2015 tak zásadným spôsobom prekonal vtedajší rekord Andrewa Nicholsona 123 dní.

Aký je rekord v najrýchlejšom wheelie na svete?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Držiteľom tohto rekordu je Bobby Root, ktorý ho dosiahol v roku 2001. Aj keď sa nazýva rekordom v najrýchlejšom wheelie, presnejšie by bolo najrýchlejší manual, keďže pri tom nepedáloval. Do rýchlosti 138,5 km/h sa rozbehol za autom a následne zdvihol predné koleso na 9,75 metra.

Aký je svetový rekord v počte najazdených kilometroch za 24 hodín?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Rekord vytvoril Rakúšan Christoph Strasser, keď na Velodrome Suisse najazdil neuveriteľných 3767 kôl, pričom jedno kolo má dĺžku 250 metrov. Jeho priemerná rýchlosť bola 39,4 km/h. Okrem toho drží rekord aj v počte najazdených kilometrov za deň vonku - 896,173 km.

Aký je svetový rekord v počte najazdených kilometrov za 1 rok?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Tento rekord drží žena. V roku 2017 najazdila Američanka Amanda Coker neuveriteľných 139 269 km, čím prekonala dovtedy najlepšieho muža Kurta Searvogela s 122 432 km.

Aký je svetový rekord dosiahnutej v rýchlosti na bicykli?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Denise Mueller-Korenek stanovila nový svetový rekord v rýchlosti na bicykli na 296 km/h, čím pokorila predošlú najvyššiu rýchlosť na bicykli (269 km/h) až o 27 km/h. Na rýchlosť 161 km/h ju dostalo auto, od ktorého sa nasledovne odpojila a trvalo približne 8 km, šliapania, kým sa dostala na rekordnú rýchlosť 296 km/h. Denise išla v kryte za špeciálne upraveným autom pre minimalizovanie odporu.

Aký je svetový rekord v hĺbke pod vodou, do ktorej sa ponoril človek s bicyklom?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Cyklisto-potápačovým rekordérom je Talian Vittorio Innocente a s 66,5 metrami ho drží už od roku 2008, takže ak tu máme nejakých fanúšikov potápania aj cyklistiky, máte výzvu!

Aký je svetový rekord vo vzdialenosti najazdenej na bicykli dozadu?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Austrálčan Andrew Hellinga najazdil chrbtom otočený 337,6 km a trvalo mu to presne 24 hodín. Predstavte si to, sedieť 24 hodín na riadidlách bicyklu.

Aký je rekord vo vzdialenosti najazdenej na bicykli pod vodou?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Ďalší absurdný svetový rekord drží Nemec Jens Stotzner, ktorý v roku 2013 najazdil na bicykli 78 kôl na 86-metrovom okruhu pod vodou.

Aký je svetový rekord vo vzdialenosti najazdenej na bicykli bez držania riadidiel?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Ind Vignesh Kumar najazdil v roku 2017 bez držania riadidiel 122 km na domácom antukovom okruhu v meste Tamil Nadu.

Aký je svetový rekord v najväčšej vzdialenosti najazdenej za 1 hodinu na rikši?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Austrálčan Nigel Barker vytvoril tento podivný svetový rekord iba nedávno, na konci decembra 2019, kedy v austrálskom meste Croydon najazdil na rikši 17,7 km. Nigel vraj vždy túžil dosiahnuť Guinnessov rekord, tak sa teraz môže chváliť.

Cyklistické rekordy

Zdieľajte svoje výsledky s priateľmi

Vaše komentáre

Aktuality

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Zavrieť reklamu