Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Zo skokanských mostíkov na pódium Tour de France. Nikdy nemal strach, hovorí Rogličov tréner

Slovinský cyklista Primož Roglič je juniorským majstrom sveta v skokoch na lyžiach z roku 2007. Prvý bicykel si kúpil iba pred šiestimi rokmi a dnes je z neho jeden z najlepších cyklistov sveta.
Martin Sarvaš
Slovinský pretekár tímu LottoNL-Jumbo Primoz Roglič sa stal víťazom devätnástej etapy Tour de France po tom, čo pri záverečnom zjazde unikol vedúcej skupine a osamotený prešiel cieľom.

V celkovom hodnotení tohtoročnej Tour de France obsadil Roglič skvelé štvrté miesto a za tretím Chrisom Froomom stratil 1:02 min. Okrem toho vyhral tento rok aj preteky Okolo Baskicka, Okolo Romandie a Okolo Slovinska.

Svoj prvý bicykel si kúpil iba pred šiestimi rokmi. Dovtedy sa totiž venoval skokom na lyžiach. V roku 2006 vyhral medzi juniormi bronz na majstrovstvách sveta, o rok neskôr sa stal juniorským majstrom sveta.

Takto vyzeral Primož Roglič na pretekoch na jeho prvom bicykli.“Vždy bol iný. Dokonca už ako malý chlapec. Nemal strach – nikdy,“ povedal o Rogličovi jeho tréner v skokoch na lyžiach. „Pád v roku 2007 ho veľmi poznačil. Aj keď sa zo zranení dostal, tri roky tvrdo trénoval, nedokázal to ukázať pri skokoch na lyžiach.“

Po viacerých pádoch a zraneniach na lyžiach presedlal na cyklistiku a v priebehu šiestich rokov sa podarilo Rogličovi prepracovať sa na svetovú špičku cestnej cyklistiky. Je z neho skvelý vrchár a časovkár.

„Som hrdý na to, čo som  ukázal za posledné týždne. Posledné tri týždne boli krásne. Pocit, že som vyhral najťažšiu etapu Tour je ten najlepší pocit, aký som kedy mal. Bol som trochu smutný z toho, že som sa musel vzdať tretieho miesta v celkovom hodnotení, ale musím byť realista. Rýchlejší som už byť nedokázal, takže som sa s tým zmieril. Ako tím sme dosiahli maximum, takže môžme byť na seba hrdí,“ cituje Rogliča web tímu Lotto Jumbu.

Eurosport nakrútil 20-minútový dokument o Primožovi Rogličovi:

https://www.youtube.com/watch?v=0VFiJUxpjVw

Primoz Roglič

 

Vek: 28 rokov

Výšska / váha: 177 cm / 65 kg

Tímy: Adria Mobil (2013–2015),  LottoNL–Jumbo (2016–súčasnosť)

 

Úspechy v cyklistike:

Tour de France: 2 etapové výhry (2017, 2018)

Giro d’Italia: 1 etapová výhra (2016)

Víťaz Okolo Baskicka (2018)

Víťaz Okolo Romandie (2018)

Víťaz Okolo Slovinska (2015, 2018)

Víťaz Volta ao Algarve (2017)

 

Úspechy v skokoch na lyžiach:

Juniorský majster sveta (2007)

3. miesto na majstrovstvách sveta (2006)

 
 

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu