Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Peter Sagan nezvládol zákrutu a spadol pri jazde na žilinských trailoch OKӨ Trails

Bol to našťastie len nevinný pád, pri ktorom sa Petrovi Saganovi nič vážne nestalo.
Martin Sarvaš
 Video: Peter Sagan nezvládol zákrutu a spadol pri jazde na žilinských trailoch OKӨ Trails

Peter Sagan sa po jarných klasikách vrátil na Slovensko a bol si zajazdiť aj na horskom bicykli na žilinských trailoch OKӨ Trails, kde ho previedli jeho bývalý tímový kolega Michael Kolář a jeden z najlepších slovenských enduro pretekárov Martin Knapec.

Sagan je nielen trojnásobným majstrom sveta v cestnej cyklistike, ale aj juniorským majstrom sveta v cross-country a vyrastal práve na horskom bicykli.

Michael Kolář natočil pri jazde s Petrom Saganom aj pád, ktorý bol našťastie viac komický ako nebezpečný. Sagan neodhadol rýchlosť do pravotočivej zákruty a pri výjazde sa pošmykol a skončil na zemi.

„Sem tam to bolo rodeo, ale napriek tomu Peťo si to u nás poriadne užil bez väčších problémov zvládol aj naše najťažšie traily,“ napísali k videu s Petrom Saganom Žilina OKӨ Trails na instagrame.

Bohužiaľ, Peter Sagan nedokončil monumenty Okolo Flámska ani Paríž-Roubaix práve kvôli nepríjemným pádom. Našťastie neutrpel vážnejšie zranenia a mal by pokračovať v pretekoch na ceste.

Video pádu Petra Sagana:

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ŽILINA OKӨ TRAILS (@zilina_okotrails)

Sagan končí na ceste a vracia sa na horský bicykel

Peter Sagan na začiatku roka oznámil oznámil, že rok 2023 bude jeho poslednou sezónou v profesionálnom WorldTour pelotóne a chystá sa ukončiť kariéru na cestnom bicykli.

Oznámil však aj svoje najbližšie ciele po ukončení kariéry – chce sa kvalifikovať na Olympijské hry v Paríži v roku 2024 na horskom bicykli.

Peter Sagan tiež potvrdil, že bude pokračovať v drese tímu TotalEnergies, aj keď bude jazdiť na horskom bicykli.

Sagan sa naposledy zúčastnil pretekov na horských bicykloch XCO na Olympijských hrách v Riu 2016, ale povedal, že jeho rozhodnutie pretekať v Paríži je predovšetkým o pôžitku.

„Nejde o medailu alebo niečo podobné. Ide skôr o to, čo chcem robiť. Už nie je tlak na to, či vyhrám alebo prehrám. Je to niečo, čo som vždy chcel, ukončiť kariéru na horskom bicykli a budúci rok je olympijský. Ale chcel som to urobiť pre seba a nie pre nikoho iného,“ povedal Peter Sagan.

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu