Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral Miláno – San Remo 2023 po útoku a dokonalom zjazde z Poggia

V šprinte prenasledujúcej trojice Filippo Ganna, Wout van Aert a Tadej Pogačar získal druhé miesto Ganna pred Van Aertom.
Martin Sarvaš

Úvodný monument roku 2023 Miláno – San Remo vyhral cyklokrosový majster sveta Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) pred Filippom Gannom (INEOS Grenadiers), Woutom van Aertom (Jumbo-Visma) a tesne pod pódiom skončil Tadej Pogačar (UAE Emirates).

Van der Poel zaútočil tesne pred vrcholom Poggia, rozhodujúceho stúpania pred cieľom, a v bezchybnom zjazde si dokázal vytvoriť dostatočný náskok pred prenasledujúcou trojicou Van Aert, Ganna a Pogačar.

„Keď mám byť úprimný, v zjazde som veľmi neriskoval, pretože som vedel, že ak ma dobehnú, cítil som sa dobre aj do šprintu. Risk bolo zaútočiť osamote, ale keď som už bol dole, mal som dobré nohy na to, aby som prišiel až do cieľa,“ opísal Van der Poel svoj útok.

Peter Sagan neudržal tempo s najrýchlejšími jazdcami v stúpaní Poggio a pri svojej poslednej účasti na Miláno – San Remo skončil na 44. mieste so stratou necelej minúty na Mathieu van der Poela.

Van der Poel vyhral 62 rokov po tom, ako vyhral klasiku La Primavera jeho starý otec Raymond Poulidor a na najvyššiu priečku v San Reme sa postavil Holanďan po 38 rokoch.

28-ročný Holanďan si po dvoch víťazstvách Okolo Flámska (2020, 2022) pripísal svoj tretí titul z monumentu.

„Ani si nedokážem predstaviť lepší scenár ako tento,“ povedal Van der Poel, ktorý už pred štartom hovoril, že by chcel vyhrať po útoku na Poggiu.

„Tempo v stúpaní nebolo až také vysoké ako predošlé roky a cítil som, že mám stále čerstvé nohy. Chcel som zaútočiť na konci Poggia, čo sa mi podarilo a vytvorila sa medzera medzi mnou a Pogačarom s Woutom.“

Rozhodujúci útok Mathieu van der Poela na Poggiu:

„Sú to jedny z pretekov, ktoré som chcel veľmi vyhrať a spôsob, akým sa mi to podarilo, je ďaleko za očakávaniami. Som neuveriteľne šťastný.“

„Nie je to jedinečné len preto, že Miláno-San Remo vyhral môj starý otec Raymond Poulidor, ale aj preto, že je to monument a preteky, ktoré si želá vyhrať veľa pretekárov. Bol to môj cieľ už od začiatku sezóny a Tirreno síce nebolo také dobré, ako som chcel, ale vedel som, že potrebujem dni na pretekoch, aby som sa dostal do formy a dnes bol ten deň, kedy som mal dobrú formu,“ povedal Mathieu van der Poel po svojom 41. profesionálnom víťazstve v cestných pretekoch.

Víťazný dojazd Mathieu van der Poela v San Reme:

Výsledky Miláno – San Remo 2023

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu