Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel po druhýkrát vyhral Okolo Flámska, Pogačar takticky nezvládol záver

"Nikdy som nemal toľko kyseliny mliečnej ako na Paterbergu, ale vedel som, že sa musím udržať na Pogačarovom kolese," opísal Van der Poel.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel po druhýkrát vyhral Okolo Flámska, Pogačar takticky nezvládol záver

Okolo Flámska 2022

 

  • Dĺžka: 272,5 km
  • Prevýšenie: 2289 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 43,2 km/h

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) sa stal po druhýkrát víťazom monumentu Okolo Flámska. Na druhom mieste skončil Dylan Van Baarle (Ineos-Grenadiers), tretí bol Valentin Madouas (Groupama – FDJ).

Štvrtý skončil Tadej Pogačar (UAE Emirates), ktorý išiel vo dvojici s Van der Poelom od záverečného stúpania na Kwaremont (2km / 4.4%) 18km pred cieľom.

Pogačar takticky nezvládol záver pretekov, keď išiel s Van der Poelom v záverečnom kilometri pretekov a nechcel sa vystriedať. Holanďan si tak počkal na prichádzajúcu dvojicu Madousa a Van Baarla a v momente, keď sa priblížili, rozbehol svoj šprint.

Madous aj Van Baarle predbehli Tadeja Pogačara, ktorému sa nepodarilo dosať sa na pódiovú pozíciu a pred prejazdom cieľovou čiarou bol zjavne veľmi nahnevaný.

Ak by Pogačar začal šprintovať omnoho skôr, Van der Poel by musel reagovať a mal by tak omnoho vyššiu pravdepodobnosť, že by skončil na pódiu.

Prečítajte si tiež

„Prichádzali [Madous a Van Baarle] zozadu veľmi rýchlo, tak som sa rozhodol šprintovať z diaľky sám. Hore stúpaniami Oude Kwaremont a Paterberg šiel naozaj rýchlo. Hore mi takmer došli sily. Na konci to bol scenár, ktorý som mal už trikrát predtým, takže som to už poznal.“

„Nikdy som nemal toľko kyseliny mliečnej ako na Paterbergu, ale vedel som, že sa musím udržať na jeho kolese. Nemal som na výber. Snažil som sa len trochu zotaviť zakaždým, keď som išiel za ním, ale veľmi ma to bolelo. Pracoval som na tom veľmi tvrdo a šiel som na 100 percent. Naozaj som šťastný, že to vyšlo.“

Van der Poel nezačal sezónu podľa plánu kvôli bolestiam chrbta a diagnostikovali mu opuch medzistavcovej platničky. Van der Poel takmer mesiac „sedel na gauči“ a oddychoval. Začiatkom februára začal opäť jazdiť na bicykli, postupne si pridával tréningové dávky a absolvoval dlhý tréningový kemp v Španielsku.

Na talianskom etapáku Coppi e Bartali Mathieu van der Poel vyhral etapu a potvrdil, že je späť vo forme po skvelom výkone na monumente Miláno – San Remo, kde skončil na treťom mieste. Na previerke pred Okolo Flámska sa mu podarilo vyhrať aj klasiku Dwars door Vlaanderen.

Záverečný dojazd Okolo Flámska 2022:

Výsledky Okolo Flámska 2022:

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu