Recept: Hubové rizoto s parmezánom od šéfkuchára tímu Jumbo-Visma

Kľúčom k lepším výkonom na bicykli nie sú len ťažké tréningy, ale aj umenie kvalitnej regenerácie a správneho stravovania.
Šéfkuchár tímu Jumbo-Visma sa podelil o recept na hubové rizoto, ktoré jedávajú na obed Wout van Aert, Jonas Vingegaard i Primož Roglič.
Ingrediencie (pre 4 osoby)
- 2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate alebo 1 polievková lyžica sušenej
- 300 gramov ryže na rizoto
- 350 gramov hubovej zmesi
- 1 kocka bujónu
- 150 ml bieleho suchého vína
- 25 gramov strúhaného parmezánu
Prečítajte si tiež
- Zdravá výživa: 5 tipov Marka Cavendisha pre zdravé stravovanie cyklistu
- Wout van Aert prezradil recept na jeho obľúbenú rannú ovsenú kašu na slano
Inštrukcie
- Cibuľu nakrájame, cesnak pretlačíme a orestujeme na troche olivového oleja.
- Pridáme ryžu na rizoto a na miernom ohni krátko povaríme.
- Zalejte bielym vínom a pridajte štedrú štipku zeleninového vývaru resp. vývaru z bujónu. Toto priveďte do varu s pokrievkou na panvici na miernom ohni.
- Medzitým si nahrubo nakrájame šampiňóny a pridáme ich do rizota.
- Hneď ako ryža absorbuje tekutinu, pridajte ďalšiu štipku vývaru. Toto opakujte, kým nie je ryža hotová.
- Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
- Rizoto ozdobíme petržlenovou vňaťou a parmezánom.