Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Van Aert o spolupráci s Evenepoelom: Je to ako keď sa ženíte a musíte povedať áno

Wout van Aert a Remco Evenepoel budú rovnocennými lídrami belgického tímu na Majstrovstvách sveta v Austrálii.
Martin Sarvaš
Van Aert o spolupráci s Evenepoelom: Je to ako keď sa ženíte a musíte povedať áno

Belgické duo Wout van Aert a Remco Evenepoel patrí medzi najväčších favoritov svetového šampionátu vo Wollongongu.

Po vlaňajších Majstrovstvách sveta vo Flámsku mali medzi sebou nezhody po nezhode v taktike, keď Evenepoel išiel zbytočne do úniku a nepracoval pre Van Aerta, ktorý bol lídrom a nakoniec skončil na 11. mieste.

Na tlačovej konferencii v Austrálii sa obaja pretekári vyjadrili, že sú ochotní vzájomne si pomôcť v závislosti od vývoja pretekov.

„Sme tu s dvoma lídrami a nie tak, ako sme to spravili minulý rok. Myslím si, že nás to robí nepredvídateľnejšími a to je veľká výhoda pre náš tím. Pravdepodobne stále veria, že nejdeme všetci spolu,“ cituje Van Aerta Cyclingnews.

Pozrite si tiež

Evenepoel zareagoval: „Myslím, že všetko bolo [na minuloročných majstrovstvách] zbytočne vyhodené do vzduchu.“ Keď sa ho novinári opýtali, či môže potvrdiť, že bude spolupracovať s Van Aertom, Evenepoel povedal „áno“.

Van Aert si zažartoval: „Je to ako keď sa ženíte v kostole a musíte povedať áno.“

„Chceme vyhrať pre Belgicko. Myslím si, že by to mal byť názor každého, nielen nás, ale aj ostatných chalanov, vyhrať preteky ako Belgicko a ako Belgičania. Poznám Wouta – jeho úroveň, jeho schopnosti – on pozná moje. Takže si myslím, že sa nám darí v troch rovnakých pretekoch, ako je napríklad Liège, a tiež v niektorých ďalších, takže si myslím, že môžeme perfektne spolupracovať vo finále dlhých a ťažkých pretekov,“ dodal Evenepoel.

„Myslím, že je jasné, aké sú naše možnosti. Ja mám lepší šprint ako Evenepoel,“ vtedy Evenepoel žartom namietal a Van Aert dodal „normálne“.

„Remco môže zaútočiť aj z väčšej vzdialenosti. Na druhej strane si tiež myslím, že sa nemusíme rozhodovať príliš skoro. Treba len využiť šancu, že vo finále budeme obaja. Myslím, že každý očakáva, že možno počkám na šprint, ale môžem aj zaútočiť,“ dodal Wout van Aert.

 

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu