Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized chystá predstavenie elektrobicyklovej podznačky Globe Bikes

Nová značka elektrických bicyklov bude spustená na predobjednávky v USA budúci mesiac.
Biker
Specialized chystá predstavenie elektrobicyklovej podznačky Globe Bikes

Specialized zverejnil podrobnosti o spustení novej podznačky zameranej na elektrické mestské bicykle s názvom Globe Bikes.

Vo vyhlásení sa uvádza, že Globe Bikes „je rozšírením značky Specialized, ktorá sa zameria na vnesenie viac zábavy do miestneho života a zároveň zníženie počtu áut každodennej doprave“.

Značku Globe v minulosti používal Specialized pre svoj rad praktických mestských bicyklov.

Aké bicykle bude Globe Bikes vyrábať?

Webová stránka pre Globe Bikes zobrazuje mestský elektrický bicykel zakrytý kaktusmi.

Bicykel je postavený na veľkých 3-palcových pneumatikách. Majú hladkú strednú časť s ľahkým kockovaným behúňom na vonkajšom okraji pneumatiky.

Bicykel je vybavený kompletným príslušenstvom, vrátane blatníkov, stojanu, nosičov na tašky a integrovaného osvetlenia.

Kaktusy sú umiestnené v plastových nádobách v štýle vedra a vyzerajú veľmi podobne – ak nie identicky – s taškami Cool Cave, ktoré boli uvedené na trh v rámci spolupráce medzi spoločnosťami Specialized a Fjällräven Great Nearby.

Bicykel je poháňaný motorom so zadným nábojom. Toto je pozoruhodná odchýlka od predchádzajúcich elektrických bicyklov Specialized, ktoré – až na niekoľko výnimiek – používali takmer výlučne motory s pohonom umiestneným v stredovom zložení.

Nábojové motory sú vo všeobecnosti cenovo dostupnejšie ako motory so stredovým pohonom. To naznačuje, že Globe Bikes budú zamerané na výrazne nižšiu cenu ako existujúce prémiové elektrické bicykle Specialized.

Kedy budú elektrobicykle Globe Bikes dostupné?

Specialized hovorí, že po októbrovom uvedení má značka za cieľ začať prijímať objednávky „koncom roka 2022 a doručiť naše prvé bicykle jazdcom začiatkom roka 2023“.

Vo vyhlásení sa dodáva, že bicykle Globe budú k dispozícii pri uvedení na trh iba pre jazdcov v USA a že bicykle budú dostupné prostredníctvom „pokračujúceho partnerstva s nezávislými miestnymi predajňami bicyklov“. Nie je špecifikované, či budú bicykle dostupné aj prostredníctvom programu Specialized priamo pre spotrebiteľov.

Aktuality

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Včera 09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu