Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Roglič znížil Evenepoelov náskok na vrchole Sierra Nevada

Remco Evenpoel vedie celkové hodnotenie na Vuelta a España s náskokom 1:34 pred druhým Primožom Rogličom. V posledom týždni sú na pláne ešte tri horské etapy.
Martin Sarvaš
Roglič znížil Evenepoelov náskok na vrchole Sierra Nevada

Remco Evenepoel (QuickStep-AlphaVinyl) musel siahnuť hlboko do svojich síl, aby obhájil svoje celkové vedenie na pretekoch Vuelta a España 2022 v kráľovskej etape na vrchole Sierra Nevada.

Evenepoel prišiel o pár sekúd, ale obmedzil svoje časové straty na Enrica Masa (Movistar) a Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), a tak si udržal červený dres lídra.

Pätnástu etapu vyhral mladý 22-ročný Thymen Arensman (Team DSM), ktorý potvrdil svoj talent a na španielskej Grand Tour si pripísal ešte len svoje druhé profesionálne víťazstvo.

Za Arensmanom prišli do cieľa Mas s Miguelom Angelom Lopezom (Astana Qazaqstan), ktorí unikli 10km pred cieľom a potom Roglič zaútočil v poslednom kilometri, no Evenepoel stratil len niekoľko sekúnd.

Evenepoel teraz vedie pred Rogličom o 1:34 min v celkovej klasifikácii a s Mas stráca 2:01 mi.

Evenepoel: Každým dňom sa zlepšujem

„Toto je prvýkrát, čo som skončil v takej vysokej nadmorskej výške, takže si myslím, že som si počínal celkom dobre,“ povedal Evenepoel po etape.

„Po páde som stále cítil trochu stuhnuté svaly, ale každým dňom sa zlepšujem, takže som rád, že zajtra je oddychový deň a že som takmer nič nestratil. Bolo to pre nás dobré.”

Prečítajte si tiež

„Som stále viac ako 1:30 min pred Rogličom a myslím si, že to je veľa. Dnes boli Enric Mas a [Miguel Angel] Lopez najlepšími jazdcami. Ale teraz si myslím, že dve najťažšie etapy celej Vuelty sú za nami a všetko sme zvládli veľmi dobre.“

„Tretí týždeň bude trochu iný príbeh. Stúpania už nie sú super, super ťažké. Včera som mal pekný deň, dnes to bolo lepšie a nestratil som takmer žiadny čas. Musel som ísť na čele skoro celé stúpanie a potom na mňa zaútočil Primož s dva kilometre pred cieľom. Je to jeho právo, ale myslím si, že som to zvládol veľmi dobre,“ dodal sebavedomý Evenepoel.

Roglič: Urobil som ďalší krok k červenému dresu

„Vlastne som sa necítil dobre,“ priznal po etape Roglič. „Ale na konci sa mi to podarilo a som s tým spokojný.“

„Asi som sa tu hore [v horách] cítil o niečo lepšie ako dole,“ povedal Roglič, ktorý sa zasmial na otázku, aký bol jeho plán na začiatku etapy: „Vyhrať preteky, eh. Ako som povedal, naozaj som na to nemal nohy, ale aj tak som sa k tomu priblížil. Je lepšie získať pätnásť ako stratiť pätnásť. Takže ideme s tým na budúci týždeň.“

„V závere som sa trochu unavil. Nemal som najlepšie nohy, žiaľ, nemohol som zaútočiť skôr. Napriek tomu som spokojný s časom získaným na Remca. Nasleduje je oddychový deň a všetci sa na to tešíme. Dnes som urobil ďalší krok k môjmu veľkému cieľu, obliecť si dres červeného lídra v Madride,“ povedal motivovaný Roglič.

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu