Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Marta Cavalli odstúpila zo ženskej Tour po tom, ako do nej Frain vletela v rýchlosti cez 70km/h

Talianska cyklistka bola jednou z najväčších favoritiek pretekov. Nicole Frain sa jej po pretekoch ospravedlnila.
Martin Sarvaš
Marta Cavalli odstúpila zo ženskej Tour po tom, ako do nej Frain vletela v rýchlosti cez 70km/h

Druhú etapu ženskej Tour de France poznačilo viacero pádov, po ktorých nedokončili etapu tri pretekárky – Laura Süßemilch (Plantur-Pura), Gaia Masetti (AG Insurance-NXTG Team) a jedna z najväčších favoritiek pretekov Marta Cavalli (FDJ – SUEZ – Futuroscope).

25km pred koncom etapy Cavalli spomalila spolu s ďalšími pretekárkami pre hromadný pád, ktorý sa odohral tesne pred nimi.

Zo zadu sa však doslova prirútila austrálska šampiónka Nicole Frain (Parkhotel Valkenburg), ktorá po predošlom páde dobiehala pelotón a myslela si, že sa „prekľučkuje“ pomedzi pretekárky, no v plnej rýchlosti (okolo 70km/h) narazila do talianskej cyklistky. (celé video z pádu)

Marta Cavalli zostala niekoľko minút ležať na zemi a mala obrovské šťastie, že neutrpela žiadne zlomeniny či vážnejšie zranenia, rovnako ako Austrálčanka.

Nicole Frain zrazila Martu Cavalli v rýchlosti okolo 70km/h

Chcela pokračovať, ale tím povedal nie

„Bol to veľmi silný náraz. Je to ťažké, ale nechceme sa zahrávať,“ povedal manažér tímu Stephen Delcourt po etape.

Cavalli sa po pár minútach od pádu postavila, sadla si na bicykel, no z výrazu tváre bolo vidno, že má bolesti. Tím tak rozhodol, že ju radšej z pretekov stiahne.

Prečítajte si tiež

„Váhala a chcela pokračovať, ale tím povedal nie, naozaj sa nechceme zahrávať so životom pretekárky. Cyklistika je len súčasť života, nie priorita,“ dodal Delcourt.

Tím FDJ – SUEZ – Futuroscope neskôr oznámil, že Cavalli zostala po zranení hlavy pod lekárskym dohľadom. „Možno prehráme boj o preteky, ale najdôležitejšia vec je Marta a my ju podporujeme ako prioritu a zajtra sa vrátime silnejší.“

Nicole Frain sa ospravedlnila

Bezprostredne po etape Frain povedala, že išla stredom pelotónu, lebo si myslela, že je tam medzera: „Myslela som si, že to zvládnem. A potom bola cyklistka priamo predo mnou a áno, pravdepodobne ste videli záznam,“ povedala na Eurosporte.

Majsterka Austrálie sa neskôr na sociálnej sieti za incident ospravedlnila: „Dnes to nevyšlo podľa mojich predstáv. Bolo to hektické a celý deň som sa necítila dobre. Po tvrdej práci, aby sme sa vrátili do pelotónu s tímovou kolegyňou, rýchlosť, s akou sme sa vracali by bola rovnaká ako v balíku. Bohužiaľ, keď som vyšla spoza nej, nevedela som o cyklistkách na ceste z ďalšieho pádu.“

„Moja spolujazdkyňa zišla doľava z cesty a ja som nemala možnosť urobiť to isté, keďže som nevidela ten pád. To znamenalo, že som preletela nad cyklistkami na zemi.“

„Prirodzene, toto nikdy nebol môj zámer a je mi ľúto všetkých zúčastnených. Som tiež ubolená a budem sledovať, ako sa budem cítiť. Mám šťastie, že som sa mohla vrátiť na bicykel.“

Talianska cyklistická stránka bici.PRO tiež informovala, že na konci etapy sa Frain rozprávala so športovým riaditeľom FDJ-SUEZ-Futuroscope, ako aj s Martou Cavalli.

„Nepoviem vám, čo sme si povedali, radšej si to nechám pre seba, ale samozrejme, že som sa im aj jej ospravedlnila,“ povedala Frain.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu