Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tím Jumbo-Visma ukázal na Dauphiné svoju silu. Vingegaard vyhral poslednú etapu, Roglič celkové hodnotenie

Už zo súpisky Jumbo-Visma bolo jasné, že chcú na pretekoch dominovať a podarilo sa im to na sto percent. Okrem žltého dresu vyhrali vďaka Van Aertovi aj bodovaciu súťaž.
Martin Sarvaš
Tím Jumbo-Visma ukázal na Dauphiné svoju silu. Vingegaard vyhral poslednú etapu, Roglič celkové hodnotenie

Francúzske etapové preteky Critérium du Dauphiné 2022 ovládol suverénne tím Jumbo-Visma. Vyhrali tri etapy, žltý dres celkového víťaza a aj zelený dres v bodovacej súťaži.

Celkové hodnotenie vyhral Primož Roglič, jednu etapu a šprintérsku súťaž Wout van Aert a poslednú etapu vyhral Jonas Vingegaard. Van Aert mal na dosah víťazstvo aj v tretej etape, avšak oslavoval priskoro a na cieľovej čiare ho predbehol David Gaudu.

„Čím silnejší sú chalani okolo mňa a čím silnejší som ja sám, tým silnejší sme ako tím,“ povedal po pretekoch Primož Roglič.

„Určite mi je nakoniec jedno, kto vyhrá alebo kto to vezme. Je to tímový šport. Snažíme sa robiť to najlepšie s tým, čo máme.“

Pozrite si tiež

„Tento týždeň sme predviedli naozaj pekné preteky a môžeme ísť na Tour sebavedomo. Ale tam je to určite iný príbeh. Musí to byť rovnaké ako tu – každý musí robiť to najlepšie, čo vie.“

Na Tour de France má ambície nielen Roglič (na žltý dres), Wout van Aert (na zelený dres), ale s veľkými ambíciami pôjde aj Jonas Vingegaard: „Myslím si, že mám veľkú šancu vyhrať Tour de France,“ povedal na tlačovej konferencii po pretekoch.

„To, čo skutočne vzbudilo vieru, bolo, že som sa minulý rok dokázal zbaviť [Tadeja] Pogačara na Mont Ventoux. Potom aj s vývojom, ktorý som mal tento rok, a ako to zatiaľ ide. Na Tour sa môže stať veľa vecí. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, tím urobí maximum a uvidíme, aký bude výsledok,“ dodal 25-ročný Dán.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu