Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Cyklistku takmer zrazil jeleň počas gravel pretekov Unbound

Americká cyklistku Lauren De Crescenzo zrazil jeleň tesne pred koncom po viac ako 10 hodinách jazdy a nakoniec skončila medzi ženami na druhom mieste.
Martin Sarvaš
Video: Cyklistku takmer zrazil jeleň počas gravel pretekov Unbound

Americká cyklistka Lauren De Crescenzo absolvovala na pretekoch Gravel Unbound 200-míľovú trať, keď ju na štrkovej ceste tesne pred koncom po viac ako 10 hodinách jazdy takmer zrazil jeleň.

Medzi ženami skončila na druhom mieste s časom 10:36:47 hodiny a 322km trať prešla s priemernou rýchlosťou 30,3 km/h.

„Keď začalo pršať, stála som pred mojou prvou výzvou: Naučiť sa jazdiť v blate. Trikrát som spadla, ale dokázala som sa zdvihnúť a bojovať ďalej. V tejto časti som stratila až 15 minút, ale podarilo sa mi nabrať tempo a na 164. míli (263km) som bola len 4 minúty za líderkou,“ opisovala svoj zážitok z pretekov Lauren De Crescenzo.

„Na míli 170 (273km) som natrafila na ďalšiu výzvu, sekciu chôdze a behania vedľa bicykla. Opäť som stratila čas a bola som 12 minút za vedúcou pretekárkou a nakoniec som bola schopný prísť do cieľa asi do 9 minút od víťazky Sofie Gomez Villafane.“

„V posledných 10 míľach som sa dokázala vyhnúť zrážke s jeleňom. Mala som až do poslednej sekundy položené ruky na riadidlách, ale dokázala som včas zabrzdiť. Som hrdá na svoje druhé miesto, vzhľadom na nepriaznivé podmienky trate a štartové pole,“ vyjadrila sa Lauren De Crescenzo.

Jeleň prebehol cez cestu vo videu v čase 1:30 min:

Preteky Gravel Unbound absolvoval aj Peter Sagan. Na 100-míľovovej resp. 167 km dlhej trať s prevýšením cez 1600 metrov skončil na 65. mieste.

Sagan trpel na jar postcovidovým syndrómom a v Spojených štátoch sa chystá na zvyšok sezóny. Jeho štart na Unbound Gravel 2022 bol spojený s jeho sponzorskou zmluvou so Specializedom, takže trojnásobný majster sveta sa ani nesnažil o umiestnenie na popredných priečkach.

Aktuality

Včera 17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

Včera 15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

Včera 12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

Včera 12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

Včera 10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

Zavrieť reklamu