Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Viktor Novák – PATROL ML – 6

"Žiť pomaly a jazdiť rýchlo, tak by som opísal život vo Fenasose a taká je pre mňa aj atmosféra videa," hovorí Viktor Novák.
Martin Sarvaš

Foto: Lukas Neasi
Video: Bikes on Film

Bývanie a cestovanie v dodávke je pre mňa najlepší spôsob života, ale po niekoľkých tuhých a studených zimách strávených v rakúskych Alpách som sa rozhodol, že sa na tohtoročnú zimu musím presunúť do tepla.

Španielsko sa so všetkými svojimi možnosťami na bajkovanie javilo ako ideálne. Videl som pár videí z bikeparku La Fenasosa a okamžite som sa do toho miesta zamiloval a rozhodol sa, že tam musím stráviť nejaký čas.

S pomocou kamaráta Bienvenida Aguada som sa spojil s lokálmi a tí ma tam nechali bývať a jazdiť s nimi výmenou za pomoc s trailami. Bol som z toho nadšený a nemohol som sa dočkať, až tam budem.

Keď na Slovensku začalo chladné počasie, vyrazil som na cestu. Na pár týždňov som sa zastavil v Barcelone v bikeparku La Poma. A krátko po Novom roku som konečne dorazil do La Fenasosa a bol som zo všetkého ohromený!

Rozloha pozemku je šialená, pôvodný hrad premenený na bikecentrum s ubytovaním je úžasný. Ale naozajstné nadšenie začalo, keď sme prvýkrát prechádzali na starých armádnych pickupoch okolo obrovskej lajny Foxy a ja som uvidel tie veľké hromady hliny, o ktorých som celý čas sníval.

Trate, ktoré Nico vytvoril, sú na úplne inej úrovni ako všetky ostatné, ktoré som kedy jazdil. Bol som rád, že som ich mohol chalanom pomáhať udržiavať, aby boli neustále naladené aj pre ostatných.

Na biku som sa cítil skvele, každý deň som lietal na Supercross jumpline, a tak som sa rozhodol, že by som rád natočil krátke video. Na to nie je nikto lepší ako moji kamaráti z „Bikes on film“, ktorí majú mega skúsenosti a za sebou nespočetné množstvo projektov. Spojil som sa s nimi a oni boli z projektu tiež nadšení.

Sadli do auta a dorazili za mnou do Fenasosy na dlhšie ako týždeň. Absolvovali sme dosť natáčania pri východe a západe slnka a s videom a fotkami, ktoré vznikli, som naozaj spokojný. Žiť pomaly a jazdiť rýchlo, tak by som opísal život vo Fenasose a taká je pre mňa aj atmosféra videa.

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu