Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Profesionálneho cyklistu Maxa Walscheida počas tréningu čelne zrazilo auto

Hrozivú nehodu prežil zázrakom len s odreninami.
Martin Sarvaš
Profesionálneho cyklistu Maxa Walscheida počas tréningu čelne zrazilo auto

Max Walscheid leží v nemocnici po tom, čo ho vo štvrtok na tréningu v Nemecku zrazil vodič auta.

Jazdec Cofidisu bol po hrozivej zrážke letecky prevezený do najbližšej nemocnice. Nezdá sa, že by utrpel nejaké vážne zranenia, ale zostal v nemocnici na ďalšie testy.

Walscheid v stredu pretekal na belgickej klasike Brugge-De Panne a na ďalší deň išiel len na ľahký tréning neďaleko svojho domu vo Frankene.

„Bol som na pokojnej ceste, v perfektných podmienkach. Našťastie som nešiel veľmi rýchlo a bol som na kraji cesty. Z protismeru prišlo auto a zrazu z ničoho nič odbočilo doprava, priamo oproti mne a čelne ma zrazil. Nemal som čas na to zareagovať,“ opísal incident Walscheid.

Prečítajte si tiež

„Dostal som čelnú ranu. Preletel som cez auto a spadol som o pár metrov ďalej – našťastie mimo cesty a nie na asfaltku. Môj bicykel odletel 10 metrov a bol úplne zničený. Ľudia mi rýchlo prišli pomôcť – sanitka aj polícia. Potom som bol prevezený do nemocnice a prijatý na pohotovostnú jednotku, kde mi urobili sken celého tela.“

Doteraz nezistili žiadne zlomeniny a nestratil vedomie. Vzhľadom na silu nárazu je však v nemocnici na pozorovaní, pričom sú naplánované ďalšie testy na jeho hlave, pľúcach a srdci.

Walscheid priznal, že je mu  ľúto, že mal dobrú formu a teraz je stratená, ale predovšetkým je rád, že žije.

„Prvá vec, na ktorú som myslel, je, že som mal neskutočné šťastie, že som túto nehodu prežil,“ povedal Walscheid.

„Stále nemôžem uveriť, že som obišiel bez vážnejších zranení. Je to neuveriteľné. Zároveň je to veľmi ťažké, pretože sa mi v pretekoch darilo, s dobrými výsledkami a potenciálom dosiahnuť viac. Ale práve teraz dávam prednosť tomu, že som rád, že som stále nažive.“

Walscheid mal v úvode sezóny dobrú formu a na Brugge-De Panne skončil štvrtý, vyhral jednorázovku Grand Prix Denain a na Nokere-Koerse obsadil 2. miesto.

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu