Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert suverénne vyhral E3 Saxo Bank po skvelej tímovej spolupráci s Laportom

Dvojica Van Aert a Laporte nastúpila 42km pred cieľom a nikto zo súperov ich nedokázal dobehnúť.
Martin Sarvaš
Wout van Aert suverénne vyhral E3 Saxo Bank po skvelej tímovej spolupráci s Laportom

E3 Saxo Bank Classic 2022

 

  • Dĺžka: 203,9 km
  • Prevýšenie: 2010 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 44,3km/h

Wout van Aert (Jumbo-Visma) vyhral belgickú klasiku E3 Saxo Bank po suverénne najlepšom výkone spolu s tímovým kolegom Christophom Laportom.

Do cieľa prišiel vo dvojici s Laportom po spoločnom úniku 42km pred cieľom, ktorý inicioval Van Aert v stúpaní na Paterberg. Z vedúcej skupiny nedokázal zareagovať na duo Jumbo-Visma nikto a do cieľa prišli s náskokom 1:35 minúty.

Prečítajte si tiež

Tím Jumbo-Visma tento rok predviedol podobné víťazstvo v úvodnej etape Paríž – Nice, keď trojica Laporte, Van Aert a Roglič prekvapila šprintérov a zmenila záver šprintérskej etapy na malú tímovú časovku.

Belgický šampión si pripísal tretie víťazstvo v sezóne 2022 – vyhral klasiku Omloop Het Nieuwsblad a časovku na Paríž – Nice.

„Tím bol pôsobivý. Musím poďakovať každému jednému chalanovi, že nás pripravil do finále,“ povedal Van Aert.

„Ja a Christophe sme mali byť viac defenzívni až do Paterbergu a odvtedy sme boli spolu vpredu.Tiež veľká vďaka Christophovi, že mi dal toto víťazstvo. Vyhrať túto veľkú klasiku vo Flámsku znamená veľa a som skutočne hrdý na svoj tím.“

„Vôbec sa nediskutovalo o víťazstve. Myslím si, že nás ešte čaká veľa pretekov a určite sa ocitneme v zložitejších situáciách s viacerými chlapmi okolo nás. Skôr či neskôr dostane túto šancu Christophe alebo niekto iný. Takto chceme pretekať a takto každý verí, že máme najväčšiu šancu vyhrať.“

„Cyklistické preteky sú naozaj ťažké. Sú to jedny z najťažších pretekov jarnej sezóny, ale potvrdilo sa, že náš tím je naozaj na vrchole,“ dodal Van Aert.

Cieľ E3 Saxo Bank Classic 2022:

Výsledky E3 Saxo Bank Classic 2022

Aktuality

14:35 Jonas Vingegaard začal trénovať na bicykli a postupne sa zotavuje z početných zlomenín.

„Samozrejme, dúfam, že budem na štarte Tour de France. Nevieme presne, aká bude moja forma a ako bude prebiehať moje zotavenie, ale urobím všetko pre to, aby som sa tam dostal vo svojej top forme,“ hovorí Jonas Vingegaard vo videu, ktoré zverejnil jeho tím Visma – Lease a Bike.

14:22 Peter Sagan už zajtra odštartuje na cestných pretekoch Okolo Maďarska v drese tímu Pierre Baguette.

Sagan bude štartovať za slovenský tím na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája.

11:14 Geraint Thomas odkazuje Pogačarovi: Užil si si zábavu. Urobme si zajtra pekný pokojný deň.

Thomas si zavtipkoval v príspevku na Twitteri (X) po tom, ako v závere šprintérskej tretej etapy Giro d’Italia ušiel do úniku s Tadejom Pogačarom.

10:27 Detaily 4. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Etapa v štýle monumentu Miláno-San Remo má dĺžku 190 km a prevýšenie 2079 m. V závere sa očakáva hromadný šprint, aj keď stúpanie Capo Mele tesne pred cieľom môže narušiť plány šprintérov.

09:47 Video: Christian Arehart skočil prvý quad backflip na MTB a už o pár dní ho môžete stretnúť na Bikefeste!

Mladý jazdec z Ameriky sa zapísal do histórie MTB a najmä disciplíny slopestyle veľkými písmenami. Podarilo sa mu ako prvému na svete ustáť quad backflip (štvorité salto vzad) na horskom bicykli. Christian Arehart sa už v minulom roku predstavil na Bikefeste a patril k najviac party ľuďom na kopci. Tento rok ho v Kálnici uvidíme znova a medzičasom sa z neho stala svetová hviezda.

Zavrieť reklamu