Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Trojica Laporte, Van Aert a Roglič prekvapila šprintérov a ukradla im víťazstvo úvodnej etapy Paríž-Nice

Traja jazdci tímu Jumbo-Visma prekvapili celý pelotón, keď záver šprintérskej etapy zmenili na malú tímovú časovku a prišli do cieľa s výrazným náskokom.
Martin Sarvaš
Trojica Laporte, Van Aert a Roglič prekvapila šprintérov a ukradla im víťazstvo úvodnej etapy Paríž-Nice

Je dosť možné, že niečo takéto ste v profesionálnej cyklistike ešte nikdy nevideli. Trojica pretekárov tímu Jumbo-Visma Christophe Laporte, Wout van Aert a Primož Roglič zmenila záver šprintérskej etapy pretekov Paríž-Nice na malú tímovú časovku.

Do cieľa prišli s výrazným 22-sekundovým náskokom pred pelotónom a Roglič má tak už od úvodnej etapy náskok pred súpermi v celkovom hodnotení.

Víťazstvo úvodnej etapy Paríž-Nice prenechali Van Aert a Roglič Christophovi Laportovi. Asi aj z dôvodu, že Laporte nebude mať počas sezóny príliš veľa príležitostí na výhry popri lídroch ako sú Van Aert a Roglič.

Prečítajte si tiež

Prvý znak veľkého úsilia tímu Jumbo-Visma roztrhať pelotón prišiel 12km pred cieľom a trojici sa podarilo úplne oddeliť v poslednom stúpaní Côte de Breuil-Bois-Robert (1,2km / 6.9%) 6,5km pred cieľom. Bol to práve Laporte, ktorý svojim tempom v kopci doslova zničil všetkých súperov.

„Musím poďakovať tímu. V poslednom kilometri mi povedali, že je to pre mňa, takže je to pre mňa naozaj pekný darček,“ povedal Laporte.

„Vyhral som svoju prvú etapu Paríž-Nice a som v žltom drese. Keby mi to niekto povedal na začiatku dňa, neveril by som. Ísť do cieľa v trojici je neuveriteľné. Práca, ktorú sme urobili, sa vyplatila.“

Zostrih 1. etapy Paríž-Nice 2022

Výsledky 1. etapy Paríž-Nice 2022

Aktuality

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Včera 09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

17.04.2024 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu