Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fabio Jakobsen: My bojujeme na bicykloch, ale na Ukrajine bojujú chalani ako ja za slobodu

Keď Jakobsen dorozprával o pretekoch a odložil mikrofón, po chvíli ho opäť zdvihol a vyjadril svoje znepokojenie v súvislosti s vojnou na Ukrajine.
Martin Sarvaš
Fabio Jakobsen: My bojujeme na bicykloch, ale na Ukrajine bojujú chalani ako ja za slobodu

Víťaz klasiky Kuurne-Brussel-Kuurne 2022 Fabio Jakobsen najprv na tlačovej konferencii po pretekoch klasicky hovoril o vývoji pretekov, taktike či šprinte.

Keď Jakobsen dorozprával o pretekoch a odložil mikrofón, po chvíli ho opäť zdvihol a vyjadril svoje znepokojenie v súvislosti s vojnou na Ukrajine a povedal, že „zatiaľ čo my bojujeme na bicykloch, na Ukrajine bojujú chalani ako ja za slobodu.“

„Moja myseľ a moje modlitby sú s ľuďmi na Ukrajine a vo východnej Európe. Dúfajme, že sa to nebude ďalej stupňovať a zažijeme tam pokoj, pretože pre nás je pohodlné byť tu a užívať si cyklistické preteky,“ povedal Jakobsen.

Prečítajte si tiež

„Tu sú to 25-roční chlapci, ktorí bojujú o víťazstvo na bicykli a na Ukrajine, sú to 25-roční chalani ako ja, ktorí bojujú za slobodu a svoj život. Nie je to pekné obdobie a aj keď sa teším z výhry, mysľou som inde.“

Fabio Jakobsen má rozbehnutú skvelú sezónu 2022 a už teraz má na konte päť víťazstiev – Kuurne-Brussel-Kuurne, dve etapy na pretekoch Okolo Algarve a dve na Okolo Valencie.

25-ročný Holanďan je momentálne v najlepšej forme od nepríjemného zranenia, ktoré utrpel po hrozivom páde na pretekoch Okolo Poľska v auguste 2020.

Hromandný pád na konci 1. etapy Okolo Poľska 2020, pri ktorom sa vážne zranil Fabio Jakobsen:

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu