Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Mladý talent Pidcock prešprintoval Van Aerta a vyhral Brabantský šíp (+video)

Dnes už skutočne nikto nič negarantuje. Ale aspoň to nie je nuda.
Martin Sarvaš

Zostrih pretekov Brabantský šíp 2021:

Nedávno prehral v šprinte Mathieu van der Poel a včera prehral Wout van Aert. Ale aspoň to nie je nuda.

Víťazom Brabantského šípu sa stal nečakane mladý talent tímu Ineos, 21-ročný Tom Pidcock. Nečakane preto, lebo do záverečného šprintu išiel s Matteom Trentinom a Woutom van Aertom.

Trentin však už po ich spoločnom úniku nemal sily na šprint, takže sa rozhodovalo medzi Van Aertom a Pidcockom a z tejto dvojice je šprintérsky favorit úplne jasný. Tom Pidcock však všetkých prekvapil a v posledných metroch bol jednoznačne silnejší, podobne ako v súboji Asgreena a Van der Poela na pretekoch Okolo  Flámska.

Pre Pidcocka ide o jeho prvé profesionálne víťazstvo v elitnej kategórii, v ktorej preteká prvú sezónu.

„Viem, že šprintovanie na takýchto pretekoch nie je ako šprintovanie na mestské tabule. Vždy idem do šprintu sebavedomo,“ povedal v cieli Pidcock.

„Bol som nervózny, lebo som vedel, že skupina za nami nás dobieha. Wout začal šprintovať – trochu som zostal zatvorený, ale dobehol som ho a prešiel okolo neho.“

„Wout dával do toho veľa vždy, keď sme išli do úniku. Ja som išiel rovnaké watty, aby som sa udržal na jeho kolese. Dával do toho fakt veľa a napokon to bolo asi až priveľa.“

„Vedel som, že do týchto pretekov idem s  dobrým pocitom a trénoval som bez akýchkoľvek problémov. Vedel som, že to pôjde dobre a je pekné, keď to išlo takto dobre až do cieľa,“ dodal Pidcock.

Výsledky Brabantského šípu 2021:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu