Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Asgreen nečakane porazil v šprinte Van der Poela a vyhral preteky Okolo Flámska (+video)

"Nechal som tam srdce, nemám výčitky," povedal porazený Mathieu van der Poel. Peter Sagan bol najrýchlejší v šprinte druhej prenasledujúcej skupiny a skončil na 15. mieste.
Martin Sarvaš

Nečakaným víťazom monumentu Okolo Flámska sa stal pretekár tímu Deceuninck-QuickStep Kasper Asgreen.

Nečakaným preto, lebo v závere sa rozhodovalo v šprinte medzi ním a Mathieu van der Poelom, ktorý patril medzi najväčších favoritov a s jeho silným šprintom by si na dánskeho pretekára v závere stavil asi málokto.

V záverečnom šprinte bol Van der Poel na rovnakej pozícii ako na minuloročných pretekoch Okolo Flámska, kedy porazil Wouta van Aerta. Asgreena si držal na zadnom kolese, a keď uvidel, že sa zdvíha zo sedla, rozbehol svoj šprint.

Holandskému cyklistovi tímu Alpecin-Fenix však tesne pred cieľovou čiarou došli sily a z víťazstva sa tak tešil Kasper Asgreen, ktorý tak potvrdil svoju skvelú formu po nedávnej výhre na klasike E3 Saxo Bank Classic.

Na pretekoch štartoval aj Peter Sagan, ktorý sa však nedostal do súboja o popredné priečky a síce bol najrýchlejší v šprinte druhej prenasledujúcej skupiny, no skončil na 15. mieste so stratou 2:15 minúty.

„Ako sme očakávali, preteky boli mimoriadne ťažké. Mali sme silný tím a ďakujem mu za jeho prácu. Keď však prišiel rozhodujúci útok, moja forma jednoducho nestačila. Nedokázal som odpovedať a doťahovať súperov,“ povedal Peter Sagan.

„Potrebujem aj naďalej pracovať, aby som sa dostal do formy, ktorú som mal predtým, ako som sa nakazil koronavírusom“ dodal Sagan.

Kasper Asgreen povedal, že sa v závere cítil dobre a rozhodol sa, že to nechá až na záverečný šprint: „Mathieua som mal pred sebou a dokázal som útok správne načasovať. Obaja sme boli na hranici síl, rozhodli iba detaily. Mám za sebou vynikajúcu klasikárku sezónu, vyhral som už E3 Harelbeke a dostal následne mnoho dobrých rád od Rolfa.“

Mathieu van der Poel priznal porážku: „Vyhral lepší pretekár. Nechal som tam srdce, nemám výčitky. Myslím si, že som odjazdil dobré preteky, no v závere tam bol ešte jeden silnejší. Už v kopcoch som si všimol, že bol jedným z najlepších a keď som zaútočil, vždy bol v odpovedi najrýchlejší.“

„Keď sme išli vo dvojici, určite som si nemyslel, že je to vybavené. V šprinte som dokázal ísť päť sekúnd a potom ma jednoducho vyplo. Je to niekto, kto sa nebojí pretekať a má odvahu ísť až do cieľa a to sa mi páči,“ dodal Van der Poel.

Výsledky Okolo Flámska 2021

1 Kasper Asgreen (Den) Deceuninck-QuickStep 6:02:12
2 Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix
3 Greg Van Avermaet (Bel) AG2R Citroën Team 0:00:32
4 Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo 0:00:33
5 Sep Vanmarcke (Bel) Israel Start-up Nation 0:00:47
6 Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma
7 Gianni Vermeersch (Bel) Alpecin-Fenix
8 Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie
9 Florian Senechal (Fra) Deceuninck-QuickStep
10 Dylan van Baarle (Ned) Ineos Grenadiers
11 Christophe Laporte (Fra) Cofidis
12 Tiesj Benoot (Bel) Team DSM 0:00:49
13 Dimitri Claeys (Bel) Team Qhubeka Assos 0:02:15
14 Marcus Burghardt (Ger) Bora-Hansgrohe
15 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu