Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel sa vracia na cyklokrosové trate: Dlžím to dúhovému dresu (video)

Hlavným cieľom pre 25-ročného Holanďana je obhájiť dres majstra sveta. Konkurencia je však túto sezónu veľmi silná.
Biker

„Opäť sa plne sústredím na cyklokrosové preteky. Stále je ešte dosť práce, čo treba odrobiť pred prvými pretekmi, ale teším sa z toho, že som znova na cyklokrosovom bicykli a dúfam, že sa dostanem na dobrú úroveň, kým začnem pretekať,“ hovorí Mathieu van der Poel, ktorý tento rok vyhral majstrovstvá Holandska v cestnej cyklistike, jednu etapu na Tirreno-Adriatico, jednu etapu na BinckBank Tour (50 km sólo únikom), kde vyhral aj celkové hodnotenie a dosiahol aj najväčší výsledok v kariére, keď zvíťazil na monumente Okolo Flámska. Od roku 2014 má na konte dokopy 27 profesionálnych výhier.

Tento rok sa zatiaľ venoval iba cestnej cyklistike, avšak je jedným z  najúspešnejších pretekárov v cyklokrose v histórii. Je trojnásobný majstrom sveta, rovnako trojnásobným majstrom Európy a 5-krát vyhral majstrovstvá Holandska.

Okrem toho dominoval v roku 2019 aj horskej cyklistike, keď vyhral majstrovstvá Európy, troje preteky svetového pohára v XCO a päť kôl XCC. Na majstovstvách v roku 2018 získal bronz a má na konte mnoho ďalších pódiových  umiestnení z pretekov svetového pohára.

Mathieu van der Poel sa však momentálne opäť vracia na cyklokrosové trate, pričom hlavným bodom jeho programu je podľa jeho vyjadrenia obhajoba dúhového dresu majstra sveta.

V programe má dokopy 10 pretekov, pričom  po prvýkrát sa stretne s najväčším rivalom Woutom van Aertom deň pred Vianocami 23. decembra na pretekoch X2O Trofee v Herentals.

Cyklokrosový program pretekov Mathieu van der Poela:

  • 12. December 2020: X2O Trofee Antwerpen – Scheldecross
  • 13. December 2020: Superprestige Gavere
  • 20. December 2020: Svetový pohár Namur – Citadelcross
  • 23. December 2020: X2O Trofee Herentals
  • 26. December 2020: Superprestige Heusden-Zolder
  • 30. December 2020: Ethias Cross Bredene
  • 1. Január 2021: Trofee Baal
  • 9. Január 2021: Majstrovstvá Holandska / Zaltbommel
  • 23. Január 2021: X2O Trofee Hamme
  • 31. Január 2021: Majstrovstvá sveta v Oostende

„Chýbalo mi to. Celá sezóna bola veľmi zvláštna a aj moja cyklokrosová časť bude veľmi krátka, ale už sa na preteky teším.“

„Určite chcem byť na čele. Myslím si, že to dlžím tomuto dresu a  dúfam, že budem mať dobrú sezónu,“ dodal Mathieu van der Poel.

Zajtrajšie preteky i nedeľné preteky môžete sledovať v televízii na Eurosporte alebo online cez Eurosport player.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu