Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Majstrom sveta vo virtuálnej cyklistike sa stal profesionálny veslár Jason Osborne z Nemecka

V ženách zvíťazila profesionálna cyklistka Ashleigh Moolman-Pasio z Južnej Afriky.
Martin Sarvaš
Majstrom sveta vo virtuálnej cyklistike sa stal profesionálny veslár Jason Osborne z Nemecka

Historicky prvými majstrami sveta vo virtuálnej cyklistike pod záštitou Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) sa stali Nemec Jason Osborne a Ashleigh Moolman-Pasio z Južnej Afriky.

Na druhom a treťom mieste skončili v mužoch Nóri Anders Foldager a Nicklas Pedersen. V ženách skončili za víťazkou Austrálčanka Sarah Gigante a Cecilia Hansen zo Švédska.

Zatiaľ čo ženská majsterka Moolman-Pasio je úspešná profesionálna cyklistika, Jason Osborne sa profesionálne nevenuje veslovaniu. 26-ročný Nemec má na konte zlato, striebro i bronz z veslárskych majstrovstiev sveta a zlato a striebro z európskeho šampionátu. Cyklistike sa venuje iba ako vedľajšiemu športu.

Osborne sa zúčastnil iba na dvoch cyklistických pretekoch UCI – na majstrovstvách Nemecka v časovke jednotlivcov, kde skončil minulý rok na šiestom mieste a v roku 2018 na 8. mieste.

Z online svetu Zwiftu, kde sa šampionát odohral, má však Osborne viac skúseností ako z reálnej cyklistiky. Z ôsmych pretekov na Zwifte vyhral až šesť.

„Pravda je, že Zwift nie je porovnateľný so skutočnou cyklistikou, deje sa tam omnoho viac. V Zwifte je obrovská výhoda pre pretekárov, ktorý na ňom vedia pretekať. Z veslovania viem, čo to znamená trpieť a práve z neho som dnes ťažil a zjavne to vyšlo,“ povedal po pretekoch majster Jason Osborne.

Víťazi dostanú odmenu 8 000 eur, druhé miesto 4000 eur a tretie 2000 eur. Okrem toho budú „nosiť“ dúhové dresy, ktorými sa môžu prezentovať na vybraných virtuálnych pretekoch v roku 2021, z čoho sa dá dedukovať, že UCI chystá v budúcom roku organizáciu viacerých podobných virtuálnych pretekov.

Zostrih virtuálnych majstrovstiev sveta v cyklistike 2020:

Výsledky Majstrovstiev sveta vo virtuálnej cyklistike 2020

Muži

Ženy

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu