Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

„Trpel som,“ hovorí Wout van Aert, ktorý sa vrátil do cyklokrosu dvomi tretími miestami (+video)

Belgický cyklista je so svojim výkonom viac než spokojný.
Martin Sarvaš
„Trpel som,“ hovorí Wout van Aert, ktorý sa vrátil do cyklokrosu dvomi tretími miestami (+video)

Belgický cyklista Wout van Aert sa po intenzívnej sezóne cestných pretekov vrátil na cyklokrosové okruhy a počas víkendu sa dvakrát postavil na pódium.

Na pretekoch belgického pohára Urban Cross in Kortrijk si vybojoval tretie miesto a rovnako sa umiestnil aj v nedeľu na pretekoch svetového pohára v českom Tábore.

Wout van Aert má za sebou najúspešnejšiu sezónu v kariére – vyhral dve etapy na Tour de France či ťažké klasiky Miláno – San Remo a Strade Bianche.

Na cyklokrosovej trati sa stretnú dvaja najväčší rivali Van Aert a Mathieu van der Poel 23. decembra na pretekoch v belgickom Herentals.

Belgičan však prišiel do profi cyklistiky práve z cyklokrosu a v tejto disciplíne je 3-násobným majstrom sveta, rovnako ako Mathieu van der Poel.

„Trpel som. Dobre som sa rozhodol, že som išiel prvú polovicu pretekov pokojne, ale potom som pocítil ten rozdiel, keď idem za niekým a keď idem osamote,“ povedal 26-ročný Van Aert po sobotných pretekoch.

Wout van Aert súperil v závere o pódium s Michaelom Vanthourenhoutom a Larsom van der Haarom. Vyhral Eli Iserbyt pred druhým Van der Haarom.

„Pred pretekmi by som tento výsledok určite bral. Nečakal som toto a keď mám byť úprimný, defekty Vanthourenhouta a Toona Aertsa tiež zohrali svoju úlohu. Som rád, že sa mi podarilo hneď dostať na pódium.“

Zostrih pretekov svetového pohára Tábor 2020:

Preteky svetového pohára v českom Tábore boli hneď na ďalší deň a viacero pretekárov sa spolu presunulo do Česka hneď po pretekoch súkromným lietadlom.

V zaostal Van Aert 12 sekúnd za víťazom Vanthourenhoutom, druhý skončil európsky šampión Eli Iserbyt.

„Celé preteky som išiel na limite. Lídrov som musel na začiatku dobiehať, ale išliel som rýchlo.“

„Na konci som sa dostal na pódium vďaka vytrvalosti a troche odvahy. Ale na výhru tam musí byť ešte niečo viac. Bol to skutočne boj,“ dodal Van Aert.

Preteky Svetového pohára v cyklokrose 2020/2021:

  • 29. November 2020 – Tábor, Česká republika
  • 20. December 2020 – Zonhoven, Belgicko
  • 27. December – Wachtebeke, Belgicko
  • 3. Január 2021- Hulst, Holandsko
  • 24. Január 2021- Overijse, Belgicko

Majstrovstvá sveta v cyklokrose 2021:

  • 30. – 31. Január 2021 – Ostend, Belgicko

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu