Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan už zajtra štartuje na Giro d’Italia: Dosiahol som už veľa dobrých výsledkov a stále chcem o ne bojovať

Necelé dva týždne po Tour de France odštartuje Peter Sagan po prvýkrát na talianskej Grand Tour.
Martin Sarvaš

https://www.instagram.com/p/CF0EU9Ni8bG/

Trikrát vyhral majstrovstvá sveta, rekordných sedemkrát zelený dres na Tour de France, vyhral sedem klasík (ne-monumentov), dva monumenty – Paríž – Roubaix (2018) a Okolo Flámska (2016) a na monumentoch bol päťkrát na pódiu.

Peter Sagan však nikdy neštartoval na talianskej Grand Tour Giro d’Italia a v roku 2020 bude mať premiéru.

Napriek jeho deviatim štartom na Tour d France, štyrom na španielskej Vuelte a vysokým očakávaniam fanúšikov, je veľmi ťažké predpokladať, ako sa mu bude v Taliansku dariť.

Na uplynulej Tour sa Saganovi totiž nepodarilo vyhrať ani jednu etapu, aj keď vo viacerých etapách ukázal, že stále dokáže súperiť s tými najlepšími na svete.

Peter Sagan bude mať šancu na etapové výhry v deviatich z celkovo 21 etáp, konkrétne sa dá očakávať Saganov boj o popredné priečky v 2., 4., 6., 7., 8., 10., 11., 13. a 19. etape.

Pôjde po etapových výhrach

Na zotavenie mal Sagan iba necelé dva týždne, keďže prvá etapa Gira je na pláne už 3. októbra. „Medzi Tour a Girom je trinásť dní. Myslím si, že mám nejakú kondíciu, čo som tento rok natrénoval a teraz ide skôr o to, aby som sa zregeneroval po mentálnej stránke,“ povedal Sagan po Tour.

„Prišiel som z Tour de France, kde som nebol veľmi dobrý, ale ani zlý. Iba mi chýbalo trochu šťastia. Ale ešte nikdy som neabsolvoval dvoje preteky Grand Tour v takomto krátkom čase. Je to skutočne podivný rok,“ povedal Peter Sagan na tlačovej konferencii pred štartom Giro.

„Rozhodol som sa pre Giro, pretože sme sa tak rozhodli už na začiatku roka, takže som tu. Pokúsim sa vyhrať nejaké etapy a potom sa uvidí, čo môžem spraviť v boji o dres v bodovacej súťaži.“

„Výsledky sa nie vždy spájajú s kondíciou pretekára. Podarilo sa mi skončiť v top 5 v šiestich etapách na Tour. V úvode Gira uvidíme, kto budú moji súperi, kto je unavení a ako sa to celkovo bude postupne vyvíjať.

Sagan o korone: Radšej by som prijal normálnu cyklistiku ako toto

Peter Sagan na teste na Covid-19:

https://www.instagram.com/p/CFzepuuCWHQ/

Sagana sa novinári opýtali aj na to, či ho slabšie výsledky v tomto roku hnevajú alebo sú preňho motivujúce. „Dosiahol som už veľa dobrých výsledkov a chcem stále o ne bojovať, ale v kariére som už zažil, že raz som dole a raz hore.“

Peter Sagan sa tiež vyjadril k súčasnému životu s ohľadom na pandémiu koronavírusu: „Sme v bubline a nedostávame sa do kontaktu s fanúšikmi, takže na jednej strane je to viac pohodové, nemusíme si robiť selfies a podobné veci.  Ale na druhej strane je trochu náročné, že musíme stále chodiť na testy a nosiť ochranné masky. Radšej by som prijal normálnu cyklistiku ako toto.“

„Je to veľmi komplikované, teraz, tu a vlastne všade. Ale nemôžeme sa veľmi sťažovať, jednoducho musíme spraviť všetko najlepšie, ako sa dá aj v týchto náročných podmienkach.“

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu