Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ôsmu etapu Tour vyhral nečakane Peters a vrchári začali bojovať o žltý dres

Wout van Aert sa ukázal ako dokonalý univerzál - dokáže vyhrať zvlnené etapy, konkurovať najlepším šprintérom a popritom je skvelým horským domestikom.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 8. etapy Tour de France 2020:

8. etapa Tour de France 2020

 

  • Dĺžka: 140 km
  • Prevýšenie: ~ 3600 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 34 km/h

 

TdF 2020: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Nans Peters (AG2R La Mondiale) vyhral ôsmu etapu Tour de France a dosiahol svoj najväčší úspech kariéry. Francúzsky cyklista dokázal zvíťaziť z úniku, keď ušiel ostatným pretekárom 36 km pred cieľom v zjazde z Port de Bales.

Peter Sagan prišiel do cieľa na 140. mieste s viac ako polhodinovou stratou, ale udržal si zelený dres. Sam Bennett (QuickStep) na neho stráca v bodovacej súťaži už iba sedem bodov.

V záverečnom stúpaní na Col de Peyresourde prišlo viacero útokov od pretekárov GC, no podarilo sa ujsť iba Tadejovi Pogačarovi (UAE), ktorý nazbieral do cieľa 40 sekúnd pred skupinou hlavných favoritov na žltý dres. Pogačar totiž včera stratil 1:21 min, čo bude musieť dobiehať podobnými únikmi,  ak chce ešte zabojovať o žltý dres.

Skvelý výkon predviedol víťaz dvoch etáp tohtoročnej Tour Wout van Aert (Jumbo-Visma), ktorý v  auguste okrem toho vyhral ťažké klasiky Strade – Bianche i Miláno – San Remo. Belgičan sa tak osvedčil ako dokonalý univerzál, ktorý dokáže vyhrať zvlnené etapy, dokáže konkurovať najlepším šprintérom a popritom je skvelým horským domestikom.

Žltý dres si dokázal udržať Adam Yates (Mitchelton-Scott), ktorý chvíľami zaostával a nereagoval na útoky, no napokon sa  v závere skupina lídrov  spojila a s malým náskokom Romaina  Bardeta (AG2R La Mondiale) prišli do cieľa spolu.

Vysoké tempo tímu Jumbo-Visma nedokázal udržať najprv domáci favorit Thibaut Pinot (FDJ) a v závere ani spolujazdec Petra Sagana z Bora-Hansgrohe Emanuel Buchmann, ktorý stratil viac ako minútu na skupinu favoritov GC.

Rozdelenie dresov po 8. etape (letour.fr):

Výsledky 8. etapy Tour de France 2020:

Celkové poradie po 8. etape Tour de France 2020:

Bodovacia súťaž po 8. etape Tour de France 2020:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu