Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Koronavírus: Tour de France sa zatiaľ neruší, štart sa posúva o mesiac

Francúzska ministerka navrhla, aby sa Tour 2020 konala bez divákov, čo riaditeľ pretekov Christian Prudhomme zásadne odmietol: "Tour de France sa za zavretými dverami neuskutoční."
Martin Sarvaš
Koronavírus: Tour de France sa zatiaľ neruší, štart sa posúva o mesiac

Vzhľadom na obmedzenia spojené so šírením koronavírusu bolo zrušených aj mnoho cyklistických pretekov a už niekoľko týždňov sa špekulovalo, čo sa stane s najvýznamnejším podujatím cyklistiky, Tour de France.

Podľa posledných informácií sa štart Tour 2020 zatiaľ posúva o necelý mesiac. Pôvodne sa mali preteky odohrať od 27. júna do 19. júla. Podľa portálu Cyclingnews by mohli preteky začať 25. júla v Nice s cieľom 16. augusta v Paríži.

Očakáva sa oficiálne vyhlásenie organizátorov ASO, avšak po vyjadrení francúzskeho prezidenta Emmanuel Macrona, vydajú organizátori oficiálnu správu pravdepodobne už čoskoro.

V televíznom vyhlásení Macron predĺžil súčasné obmedzenia Francúzska o mesiac, ale uviedol, že niektoré by sa zrušili 11. mája, ak by občania boli „občianski, zodpovední a dodržiavali pravidlá“ a počet prípadov nakazených koronavírusom bude naďalej klesať. Francúzsky prezident tiež informoval, že veľké festivaly a podujatia by mohli byť povolené po polovici júla.

Na následky ochorenia koronavírusom COVID-19 vo Francúzsku zomrelo už viac ako 14-tisíc ľudí.

Francúzska ministerka športu Roxana Maracineanuová navrhla, aby sa Tour 2020 konala bez divákov, čo riaditeľ pretekov Christian Prudhomme zásadne odmietol: „Tour de France sa za zavretými dverami neuskutoční.“

Tour de France sa zaradila medzi veľké cyklistické preteky, ktoré neboli zrušené, ale zatiaľ sú posunuté – Giro d’Italia či jarné klasiky (monumenty) Milan-San Remo, Okolo Flámska, Paríž-Roubaix a Liège-Bastogne-Liège.

Medzinárodný olympijský výbor odložil pre pandémiu koronavírusu aj olympiádu v Tokiu na rok 2021.  Pôvodne sa mala odohrať počas leta 2020.

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu