Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Zruší koronavírus desiaty ročník Birell BikeFestu?

Momentálne nevieme ani čo bude zajtra, ale ak to bude možné spravíme všetko preto, aby sa BikeFest tento rok uskutočnil, hovorí Robert Hošták jeden z hlavných organizátorov festivalu.
Biker
Zruší koronavírus desiaty ročník Birell BikeFestu?

Vrámci opatrení proti šíreniu koronavírusu Covid-19 sa po celom svete i na Slovensku rušia kultúrne i športové podujatia. Preventívne opatrenia prijal aj Slovenský zväz cyklistiky, ktorý okrem iného zrušil viacero úvodných pretekov sezóny 2020.

Keďže najväčší bicyklový festival na Slovensku Birell BikeFest je naplánovaný na koniec mája, je dosť možné, že sa ho koronavírusová kríza dotkne tiež.

Jedného z hlavných organizátorov, Roberta Hoštáka, sme sa opýtali, či už zvážili aj možnosť úplného zrušenia BikeFestu: „Riešili sme to s tým, že uvidíme, aká bude situácia. Keďže ide o desiaty ročník, neradi by sme ho rušili. Dohodli sme sa, že o ďalšom postupe sa dohodneme 15. apríla.“

„Momentálne nevieme ani čo bude zajtra, ale ak to bude možné spravíme všetko preto, aby sa BikeFest tento rok uskutočnil.“

Registrácia na preteky by sa mala spustiť 15. apríla, avšak ak sa situácia nezlepší, organizátori budú čakať do začiatku mája. „Začiatkom mája by sme už mohli vedieť, ako sa bude približne vyvíjať situácia a na základe toho sa rozhodneme, či BikeFest posunieme alebo úplne zrušíme.“

„Určite by sme veľmi chceli, aby sa podarilo uskutočniť BikeFest. V prípravách zatiaľ pokračujeme a zatiaľ počítame s tým, že festival tento rok bude. Ak však bude epidémia pokračovať aj v júni či júli, je možné, že to tento rok už nestihneme,“ dodal Robert Hošták.

O všetkých aktualitách o Birell BikeFeste vás budeme včas informovať na webe biker.sk.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu