Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Spríjemnite si koronavírusovú karanténu: 10 tipov na skvelé MTB filmy a dokumenty (zadarmo)

Choďte si sami pojazdiť a keď sa vrátite domov, zostante pekne doma, dajte sa do pohody a pustite si dobrý film.
Martin Sarvaš
 Spríjemnite si koronavírusovú karanténu: 10 tipov na skvelé MTB filmy a dokumenty (zadarmo)
Vybrali sme zopár skutočne kvalitných MTB filmov či dokumentov, ktorými sa môžete odreagovať a spríjemniť si chvíle počas koronavírusovej karantény. Aj keď síce na Slovensku zatiaľ povinnú karanténu nemáme, pre dobro všetkých bude, keď sa budete zdržiavať čo najviac vo svojich príbytkoch.

1. Life cycles

Dokonalý film na momentálne obdobie. Spomaľte, zastavte a zamyslite sa nad tým, ako plynie kolobeh života v krásnej metafore filmu Life Cycles.

https://www.youtube.com/watch?v=UQi8rUhpcOk

2. Rad Company – Brandon Semenuk

Film Brandona Semenuka Rad Company je úžasnou kompiláciou videí s výbornou hudbou. Rad Company v tomto prípade znamená jazdenie v spoločnosti jazdcov ako Graham Agassiz, Brendan Fairclough, Thomas Grenon, Ryan Howard, Cam McCaul, Matty Miles, Logan Peat, Steve Smith, Nico Vink či Cam Zink.

3. UnReal

Preneste sa do neuveriteľného MTB sveta. Brandon Semenuk, Brett Rheeder, Cam McCaul, Graham Agassiz, Steve Smith, Tom van Steenbergen, Thomas Vanderham a mnohí ďalší predvádzajú šialenstvá na nádherných záberoch. V tomto filme uvidíte aj známy jednozáberový segment Brandona Semenuka.

4. Builder

Umenie aj veda, ktorá sa skrýva za stavaním trailov. Ide o viac ako iba zaháňanie sa lopatou. V skvelom dokumente Scotta Secca spoznáte krásu i ťažkú prácu, ktorá sa skrýva za výstavbou tratí, ktoré si všetci tak radi užívame na bicykloch. Vo filme

https://www.youtube.com/watch?v=RYXGVg9HC8o

5. Ashes to Agassiz

Príbeh freeridera Grahama Agassiza. Pri hrozivom páde dopadol na zem vo veľkej rýchlosti priamo na tvár, doslova si zlomil krk a zlyhali mu pľúca. Zázrakom sa však zo všetkého dostal a o jeho „znovuzrodení“ natočil krátky film.

  • Celý film si môžete kúpiť za pár eur na iTunes (alebo sa poobzerajte na ulož.to).

6. Not2Bad

Zábavne i dokumentárne spracovaný freeride film naložený jazdcami ako Brandon Semenuk, Brett Rheeder, Cam McCaul, Ryan Howard, Casey Brown a mnoho ďalšími.

7. North of Nightfall

Darren Berrecloth, Carson Storch, Cam Zink a Tom Van Steenbergen. Štyri mená, ktoré asi netreba nikomu predstavovať sa pustia do misie v okruhu niekoľkých stoviek kilometrov okolo severného pólu, aby preskúmali obrovský a vzdialený ostrov Axel Heiberg. Pripravte sa na hodinový zážitok v nádhernej odľahlej arktickej prírode.

8. Emil Johansson – Every Mystery I’ve Lived

Talentovaný švédsky freerider Emil Johansson je jedným z najlepších a najštýlovejších jazdcov slopestylu súčasnosti. Johanssona diagnostikovali s autoimunitným ochorením, s ktorým intenzívne bojuje od roku 2018.

V prvej časti dokumentu Red Bullu Every Mystery I’ve Lived rozprával o tom, ako žil s chorobou, ešte keď o nej ani nevedel, ako chodil po všemožných vyšetreniach až po finálnu diagnózu a začiatok boja s týmto ochorením. V pokračovaní dokumentu The Next Chapter Emil opisuje život s ochorením a ako pokračuje jeho boj.

Every Mystery I’ve Lived:

Pokračovanie dokumentu: The Next Chapter:

9. Deathgrip

Necelá hodina jazdenia jedného z najštýlovejších jazdcov na Zemi. Brendan Fairclough si samozrejme prizval aj hostí a vo videu sa ukážu aj Josh Bryceland a Brandon Semenuk.

  • Za zhliadnutie by ste normálne zaplatili 5 eur, ale na YouTube ho nejaký pirát zavesil v celej dĺžke, takže si ho užite, kým sa dá:

https://www.youtube.com/watch?v=lnXJB81tRfI

10. Séria New World Disorder

Najlegendárnejšia séria MTB videí v histórii MTB. Ak ste toto ešte doteraz nevideli, nikomu sa nepriznávajte a napravte túto životnú chybu.

https://www.youtube.com/watch?v=lyQCkJrkrqs

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu