Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert si pri hrozivom páde sedem rebier a hrudnú aj kľúčnu kosť

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele - monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.
Martin Sarvaš
Wout van Aert si pri hrozivom páde sedem rebier a hrudnú aj kľúčnu kosť

Pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen skončilo na zemi desať jazdcov. Zlomeniny utrepeli pri páde Wout van Aert, Jasper Stuyven a Michele Gazzoli.

Wout van Aert utrpel početné zranenia pri páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. Podľa informácií jeho tímu Visma – Lease a Bike má zlomených sedem rebier, kľúčnu kosť a neskôr večer sa objavili správy, že má zlomenú aj hrudnú kosť.

Van Aert skončil na zemi po hromadnom páde, ktorý spôsobil silný náraz vetra, vo vysokej rýchlosti cez 50 km/h, 68 km pred cieľom.

Po hrozivom páde odstúpili z pretekov Dwars door Vlaanderen štyria jazdci – Wout van Aert, Biniam Girmay, Jasper Stuyven a Michele Gazzoli.

29-ročného Belgičana ihneď previezli do nemocnice, kde podstúpil vyšetrenia, ktoré ukázali viacero zlomenín. Girmayov tím Intermarché-Wanty informoval, že ich jazdci pri páde neutrpeli žiadne zlomeniny.

„Bohužiaľ, Wout van Aert dnes utrpel niekoľko zlomenín pri páde na Dwars door Vlaanderen. V nemocnici mu diagnostikovali zlomeninu kľúčnej kosti a niekoľko zlomených rebier. Nie je jasné, ako dlho bude trvať jeho zotavenie. Určite vynechá Okolo Flámska, Paríž-Roubaix a Amstel Gold Race,“ informoval tím Visma.

Monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix boli hlavnými cieľmi Wouta van Aerta v sezóne 2024 a prispôsobil im celú zimnú prípravu, vrátane skoršieho ukončenia cyklokrosovej sezóny.

V pôvodnom programe Van Aerta tento rok chýbala Tour de France, no v máji mal štartovať na Giro d’Italia a v auguste na Vuelta a España.

Wout van Aert už v minulosti prekonal veľmi nepríjemné zranenie, keď na časovke na Tour 2019 vrazil do bariéry, utrpel vážne zranenie nohy a hlboké tržné rany na stehennom svale, z čoho sa dlho zotavoval a preteky sa vrátil až v roku 2020.

Hromadný pád na pretekoch Dwars door Vlaanderen:

Belgickú klasiku Dwars door Vlaanderen vyhral Van Aertov tímový kolega Matteo Jorgenson, ktorý sa stal prvým Američanom, ktorý vyhral tieto preteky.

Jorgenson sa striedal v útokoch vo vedúcej skupine s tímovým kolegom Tiesjom Benootom, vďaka čomu sa im podarilo vyčerpať štvoricu Jonas Abrahamsen (Uno-X), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Dries De Bondt (Decathlon AG2R La Mondiale) a Joshua Tarling (INEOS Grenadiers).

Na druhom mieste skončil Abrahamsen a tretí finišoval Küng.

„Je to neuveriteľné. Celá táto sezóna bola doteraz snom. Je to neskutočné,“ povedal Jorgenson, ktorý tento rok zvíťazil v celkovej klasifikácii na etapáku Paríž-Nice.

„Celá naša stratégia ako tímu je založená na počte jazdcov vo finále. Nastala chvíľa na jednom z posledných dláždených úsekov, kde Stefan Küng išiel do žľabu a Tiesj [Benoot] trochu zaostal, ale našťastie som naňho čakal, pretože bez neho by som to nedokázal a nevyhral by som tieto preteky,“ dodal Jorgenson.

 

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu