Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tragikomické pády, medvedica či zaucho fanúšikovi: 10 videí, ktoré najviac zaujali čitateľov Bikeru v roku 2023

Najviac tento rok našich čitateľov zaujímalo video Pella Bilbaa, ktorý dal výchovné zaucho fanúšikovi, ktorý mu blokoval cestu na Tour de France.
Martin Sarvaš
Tragikomické pády, medvedica či zaucho fanúšikovi: 10 videí, ktoré najviac zaujali čitateľov Bikeru v roku 2023

Rok 2023 prešiel rýchlo ako Tom Pidcock v zjazde na Tour de France. O pár dní sa začne nová sezóna plná zmien v profesionálnom pelotóne a plná očakávaní po mnohých prestupoch a zmenách v tímoch.

Aj keď zverejňujeme na našom webe www.biker.sk príspevky z rôznych disciplín cyklistiky, príbehy z cestnej cyklistiky sú aj naďalej najsledovanejšie.

Pozreli sme sa na štatistiky za rok 2023 a vybrali sme 10 článkov s videami, ktoré mali v tomto roku najväčšiu návštevnosť.

10. Video: Tragikomický pád Carlosa Rodrígueza v cieli etapy Tour de France

22-ročný Španiel sa chcel dostať k tímovému autobusu po dojazde prvej horskej etapy na Tour de France 2023, ale nevšimol si pred sebou zvukára z natáčacieho štábu, o ktorého zavadil predným kolesom a skončil na zemi.

9. Video: Česi si uťahujú z majstrovstiev Slovenska v endure, prirovnávajú ich ku cross-country

Video narážalo na majstrovstvá Slovenska v endure, ktoré vyhral bývalý cyklokrosár a v súčasnosti špecialista na cross-counry Jakub Jenčuš a s veľkým rozdielom porazil najlepších slovenských enduro pretekárov.

8. Video: Peter Sagan nezvládol zákrutu a spadol pri jazde na žilinských trailoch OKӨ Trails

Peter Sagan sa po jarných klasikách vrátil na Slovensko a bol si zajazdiť aj na horskom bicykli na žilinských trailoch OKӨ Trails, kde ho previedli jeho bývalý tímový kolega Michael Kolář a jeden z najlepších slovenských enduro pretekárov Martin Knapec.

7. Video: Peter Sagan predviedol na Tour de France „nekonečné“ wheelie s jednou rukou

Peter Sagan predviedol pred štartom časovky na Tour de France svoje technické zručnosti na bicykli a po zadnom kolese prešiel poriadny kus cesty, a to sa dokonca držal riadidiel iba jednou rukou.

6. Video: Pri Martine vybehla na bikerov medvedica, ktorá chránila mláďatá

Neďaleko Martina sa odohral nepríjemný incident s medvedicou, ktorá sa snažila chrániť svoje mladé. K stretnutiu došlo s dvojicou jazdcov na horských bicykloch, ktorí jazdili na svojich lokálnych trailoch neďaleko obce.

5. Video: Remco Evenepoel vrazil medzi ľudí a spadol na hlavu po víťaznom prejazde cieľom na Vuelte

Remco Evenepoel si pripísal prvé etapové víťazstvo na tohtoročnej Vuelte hneď pri prvej možnej príležitosti v horskej tretej etape. Evenepoel utrpel pri páde tržnú ranu nad obočím, ale žiadne iné vážnejšie zranenia. „Aspoň budem menej vážiť v kopcoch,“ vtipkoval mladý Belgičan.

4. Video: Nahnevaný Sagan po páde povedal svoje Čechovi Bittnerovi aj Štočekovi na pódiu

Záver spoločných Majstrovstiev Česka a Slovenska v cestnej cyklistike poznačil nepríjemný pád, pri ktorom skončil na zemi aj Peter Sagan. Sagana „zavreli“ medzi seba dvaja jazdci – Matúš Štoček a Čech Pavel Bittner. Po páde bol Peter Sagan zjavne veľmi nahnevaný a hneď išiel za Bittnerom, ktorý sa ešte len zbieral zo zeme.

3. Video: Fanúšik natočil moment, keď Mathieu van der Poel vytlačil a zhodil Johna Degenkolba

Mathieu van der Poel vytlačil a zhodil Johna Degenkolba v závere monumentu Paríž-Roubaix, ktoré Van der Poel neskôr vyhral. 34-ročný Nemec mal na Paríž-Roubaix skvelý deň, zjavne má dobrú formu a podarilo sa mu dostať sa v závere pretekov do vedúcej skupiny. Po páde v predposlednom sektore však napokon skončil na siedmom mieste.

2. Video: Jasper Philipsen úmyselne zablokoval jazdca, ktorý sa snažil dostať do úniku

Jasper Philipsen si tento rok na Tour de France nevytvoril veľmi dobré meno, aj keď bol najlepším šprintérom a vyhral zelený dres. Počas 18. etapy Tour de France 2023 zaútočil z pelotónu Pascal Eenkhoorn, ktorý sa snažil dostať k tímovému kolegovi v úniku. To sa však nepáčilo Philipsenovi v zelenom drese, ktorý ho nebezpečným spôsobom vytlačil.

1. Video: Pello Bilbao dal výchovné zaucho fanúšikovi, ktorý mu blokoval cestu na Tour de France

Pello Bilbao dal počas Tour de France výchovné zaucho fanúšikovi, ktorý mu blokoval cestu na Tour de France. Divák totiž blokoval cestu pretekárovi tím Bahrain-Victorious, ktorý bojoval o cenné sekundy v kráľovskej etape.

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu