Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Remco Evenepoel vrazil medzi ľudí a spadol na hlavu po víťaznom prejazde cieľom na Vuelte

Evenepoel utrpel pri páde tržnú ranu nad obočím, ale žiadne iné vážnejšie zranenia. "Aspoň budem menej vážiť v kopcoch," vtipkoval mladý Belgičan.
Martin Sarvaš
Video: Remco Evenepoel vrazil medzi ľudí a spadol na hlavu po víťaznom prejazde cieľom na Vuelte

Obhajca titulu pretekov Vuelta a España Remco Evenepoel si pripísal prvé etapové víťazstvo na tohtoročnej Vuelte hneď pri prvej možnej príležitosti v horskej tretej etape.

Evenepoel bol najrýchlejší zo skupiny favoritov v šprinte na vrchole stúpania Arinsal (8,3km / 7,7%).

23-ročný Belgičan však upútal na seba pozornosť nielen svojim výkonom a víťazstvom, ale aj nepríjemným pádom po prejazde cieľom.

Za cieľom nasledoval jemný zjazd a Evenepoel nestihol zabrzdiť a vrazil do členky jedného z tímov, ktorá mala povolenie stáť bližšie za cieľom. Pri páde si spôsobil tržnú ranu pri obočí, no nemal by mať žiadne vážnejšie zranenia.

„Opäť tu boli nejaké bezpečnostné otázky. Bolo to len 50 metrov po cieľovej čiare a je to tretí deň v rade, čo sú nejaké problémy. Po cieľovej rovinke nebolo dosť miesta, išiel som medzi kamery a soigneurov. Ale z hlavy mi odišla len koža a mäso, ale to je dobré, pretože to mám menšiu váhu do kopcov,“ zavtipkoval Evenepoel.

„V skutočnosti nebolo plánované prebrať si červený dres tak skoro, ale ak môžete bojovať o etapové víťazstvo, musíte to urobiť, a ak si potom vezmete červený dres, je to pekný bonus,“ povedal.

Videá z pádu Remca Evenepoela:

„Dnes sme ukázali, že môžeme vyhrať aj inak ako vždy útočiť a je dobré poraziť ostatných v šprinte do kopca,“ povedal Evenepoel. „Je dobré, keď ostatní vedia, že to dokážem.“

„Môj dobrý priateľ [a tímový kolega] Louis Vervaeke mi dnes ráno povedal, že môžem vyhrať v šprinte v malej skupine a mal pravdu. Bola to pre mňa nová stratégia jazdiť v defenzíve, takže som musel byť trpezlivý a dobre načasovať svoj posledný útok,“ povedal Evenepoel.

„Naozaj ukázali, čo dokážu za tieto tri dni. Som na nich veľmi hrdý. Dvaja Taliani [Andrea Baglioli a Mattia Cattaneo] ovládali Ordino, Louis bol skvelý v zajzde, Pieter [Serry] a Kasper [Pedersen] kontrolovali všetko na rovine a James [Knox] a Jan [Hirt] ma podporovali, keď začali veľké útoky.“

Aktuality

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

11:47 Foto: Peter Sagan na prezentácii pred štartom na pretekoch Okolo Maďarska.

Sagan bude štartovať za slovenský tím Pierre Baguette na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája. Dnešná etapa má necelých 170 km a prevýšenie len 232 m, takže sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte.

Včera 17:03 Jonathan Milan predviedol skvelý šprint a vyhral štvrtú etapu Giro d’Italia.

23-ročný Talian vyhral etapu v štýle monumentu Miláno-San Remo pred Kadenom Grovesom a Philom Bauhausom.

Zavrieť reklamu