Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Dovolenka na dvoch kolesách

S horúcimi slnečnými lúčmi prichádza aj čas dovoleniek. Ak ste aktívny cyklista, tak si pravdepodobne neviete predstaviť letnú výpravu bez poriadnej cyklotúry. Máme pre vás dva typy bicyklov, ktoré vás budú sprevádzať pri každom vzrušujúcom dobrodružstve.
Biker

Bicykel skladačka

Keď sa chystáte na aktívnu dovolenku, každý centimeter batožiny naviac sa ráta. Ak si potrebujete so sebou zbaliť svojho dvojkolesového miláčika, tak sa budete určite pozerať po kuse s minimalistickými rozmermi.

Skladací bicykel je užitočným spoločníkom pre cestovateľov – dobrodruhov, ktorí podnikajú spontánne výpravy a radi využívajú mixované spôsoby prepravy. Oproti bežnému bicyklu majú jednu obrovskú výhodu. Pred nastúpením do dopravného prostriedku alebo po ubytovaní sa v hoteli, ho jednoducho zložíte a nebude problém s jeho uskladnením.

Cestný bicykel ako riešenie pre dlhšie vzdialenosti

Cestný bicykel je čoraz obľúbenejším dopravným prostriedkom na výletoch. Vďaka nemu nebudete limitovaný vlakom, autobusom ani lietadlom. Na internete nájdete mnoho rád a podrobných opisov, kde a za koľko môžete cestovať.

Obľúbené cyklotrasy sú roztrúsené po celom svete. Ak nemáte radi teplo, budú pre vás ideálne miesta ako Škótsko, Írsko alebo Island. Dvojkolesový štýl života sa dá spojiť aj s morom. Stačí navštíviť Sicíliu, Južnú Dalmáciu alebo exotický Madagaskar.

Musím si kúpiť nový bicykel?

Nikde nie je napísané, že pred dovolenkou musíte ihneď utekať do obchodu a nakúpiť si úplne novú cyklistickú výbavu. Je však vhodné, aby ste vyhľadali cyklo servis. Ak si kúpite bicykel od inSPORTline, získate garančnú prehliadku zadarmo a máte zaručený aj profesionálny servis bicyklov.

Skúste si spomenúť, či ste v minulosti pri nákupe zbytočne nešetrili. Diely použité na výrobu najlacnejších variant bicyklov sú často nekvalitné. Skúste na svoj starší, cestný alebo skladací bicykel pozrieť kritickým okom a prehodnotiť, koľko kilometrov je schopný spoľahlivo najazdiť. Nechcete predsa, aby vaša dovolenka skončila skôr, ako ste plánovali.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu