Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Video: Jazda v blate, daždi i snehu na trailoch pri Považskej Bystrici

Slovenský jazdec Martin Beťko si pojazdil v čerstvom decembrovom blate na Whyte G170.
Martin Sarvaš

Takto vzniklo nové video – december 2017 Martin Beťko sa vracia späť za riadidlá.

Je piatok, adventný víkend pred nami a volá Martin, že pozná dvoch šikovných chalanov z Považskej Bystrice, čo to vedia s kamerou. Že či nemáme niečo v L-ku. Jasné, máme tu G170, takže dohodnuté, zajtra sa stretneme na benzínke v Považskej. 

Ráno hádžem „géčko“ do auta a idem smer Slovensko, Martin vyráža z Bratislavy. Od hranice sa strieda dážď so snežením, na teplomere je nula. Nasleduje stretnutie na benzínke, rýchle zoznámenie, Matěj a Martin – AND Production sa napchajú do Nivy a berú nás na kopec nad mestom. 

Je poriadna kosa, Martin to rieši niekoľkými termo vrstvami, berie bike a dáva si krátku zoznamovačku.

Ok, asi sme už ready. Deň je krátky, tma je skoro a z parkoviska vyrážame na prvý trail. My po svojich, chalani v lese testujú terénne schopnosti Land Roveru. Vybalia techniku, rýchlo sa dohodnú na scenári, lokáciach a Martin začal jazdiť. 

Znovu a znovu, jazdí stále dookola, pokiaľ nie je spokojný. Teplota padá pod nulu a mrholenie sa mení na sneženie. Je riadna zima, ale aspoň to bude mať tú správnu atmosféru. 

Zahrievam sa tým, že lietam po lese s foťákom a lovím zábery z natáčania. Nie sme v BC a nemáme natiahnuté laná na stromoch ani dvojmtrové rameno pre kameru. Improvizujeme.

Okolo pumptrackového úseku vyčistíme bežeckú stopu. Matej s kamerou v ruke zvádza šprintérske súboje s Martinom na bicykli. Zábery zo starej drevenej lavice vyzerajú zaujímavo, neskutočne sa to šmýka a ak to praskne, Martin je na kašu.

Presúvame sa na druhý trail, vybalíme drona a dúfame, že baterky v tej zime vydržia. Nevydržali. Po chvíli musí ísť dole a baterky zahrievame vo vreckách.

Zahrejeme sa aj my – horuci čaj a rum na chvíľu fungovali. Padá tma – posledná šanca na záverečný manuál v rýchlosti po asfalte do mesta. Mini Karcher čistí zablatený bike – posledný záber a je tma.

Text & Foto: Whyte bikes
Video: AND Production
Jezdec: Martin Beťko
Lokalita: Považská Bystrica

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu