Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Obuv

Test: Tretry Specialized Rime Elite

Pohodlné, ľahko sa obúvajúce a uťahujúce tretry na všetky okrem tých najnáročnejších trailov.
Hodnotenie: 3.5/5
99
bikeradar

Tieto tretry od Specializedu možno dizajnom neoslovia každého. Avšak ak si ich dáte na nohu, je veľká pravdepodobnosť, že nájdete svoje ideálne tretry do všetkých podmienok.

Tri popruhy so suchým zipsom tretru skvelo a pohodlne utiahnu vďaka štedro polstrovanému jazyku. Tí s menej objemnými nohami ich možno budú musieť uťahovať naozaj silno, no nikdy nie nekomfortne.

S množstvom sieťovinových panelov patrí Rime Elite k tým priedušnejším tretrám na trhu, no vďaka relatívne hrubému materiálu špliechajúca voda cez sieťku tak ľahko neprenikne.

Ochrana špičky je vpredu na vysokej úrovni, no boky sú trochu náchylnejšie na oškretie od kameňa. Dobré je aj držanie päty v tretre. Vložky Body Geometry sú už tradične veľmi pohodlné a pomáhajú vycentrovať koleno na efektívne a bezbolestné pedálovanie.

Zospodu tretier nájdete relatívne tuhú podrážku s pridvihnutou špičkou, vďaka ktorej sa v nej celkom dobre chodí aj na tvrdom povrchu.

Podrážka z gumy Vibram a celkom výrazný dezén dobre držia trakciu v mäkších podmienkach, zatiaľ čo stred podrážky s textúrou je skvelý, ak sa vám nepodarí včas nacvaknúť nohu. Dizajn týchto tretier možno nezaujme, no výkonnostne na nás rozhodne urobili dojem.

Veľkosti 39 – 49
Hmotnosť 466 g

Viac informácií na webe www.specialized.com

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu