Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil úplne nové MTB tretry S-Works Recon

Nové topánky od Specializedu majú byť extrémne pohodlné a zároveň efektívne pri šliapaní. Sú určené pre disciplíny horskej cyklistiky, no najviac ich ocenia XC-čkari a cyklokrosári.
Martin Sarvaš
Specialized predstavil úplne nové MTB tretry S-Works Recon. Doposiaľ niesli toto meno tretry Recon s prívlastkom Mixed Terrain Shoes, a teda topánky to rôznych terénov. Nový model je redefinovaným nástupcom tohto modelu.

Topánky S-Works Recon budú využívať pravdepodobne primárne jazdci cross country a cyklokrosári. Nové Recony vyzerajú byť na skutočne luxusné, funkčné, ale aj pohodlné tretry, avšak aj ich cena je skutočne dosť luxusná (na konci článku).

Motto Specializedu pri nových tretrách Recon je, ako sme už pri americkom výrobcovi bicyklov zvyknutí, veľmi ambiciózny a znie:

Výnimočný prenos sily? Máme. Minimum gramov? Máme. Skvelý štýl? Máme. S trertrami S-Works Recon dostanete MTB topánky bez akýchkoľvek kompromisov. 

Detaily

Karbónová podrážka

Podrážka tretier Recon je extrémne ľahká a tuhá a mala by poskytovať maximálny prenos sily. Gumový podpätok a štuple majú poskytovať maximálny záber pri stúpaní do kopca.

S3 BOA

Koliečka BOA z CNC zliatiny nedodávajú tretrám iba vzhľad, ale majú spevnené vnútornosti s pružinovou spojkou a milimetrové mikro-doťahovanie, ktoré by malo byť skutočne presné a odolné.

Ochrana špičky

Keďže topánky budú používať pravdepodobne prevažne jazdci cross country a cyklokrosu, a trate na pretekoch v týchto disciplínach už nie sú iba prašné chodníky, Specialized pridal novým Reconom ochranu špičky, ktorá dodáva na odolnosti tretier a samozrejme ochráni vaše drahocenné prsty na nohách.

Padlock päta

Spevnená päta Padlock má pevne „uzamknúť“ vašu nohu v topánke. Na vrchu sa pohodlne spája s tkaninou Dyneema a má tak byť pevná, ale zároveň komfortná s efektívnym fitom, ktorý podľa výrobcu „zaistí doručenie každého wattu priamo do pedálov“.

Materiál Dyneema

Pri nových tretrách Recon použil Specialized tkaninu Dyneema, o ktorej tvrdí, že je výnimočne tuhá, ľahká a mäkká. Aj vďaka nej by sa mali tretry dobre prispôsobiť tvaru vašich nôh.

Body geometry

Body geometry znamená, že Specialized pracoval na každej časti tretier S-Works Recon a geometria topánok je nadizajnovaná ergonomicky, aby sa maximalizoval výkon, efektivita a minimalizovalo sa roziko zranenia.

Špecifikácia S-Works Recon

  • Index tuhosti 13
  • Približná hmotnosť – 270 gramov (jedna topánka, veľkosť 42)
  • Veľkosti EU36 – EU49
  • Tkanina Dyneema je uchytená mezzo vrstvami; ide o strečový materiál, ktorý je utkaný štyrmi smermi a vrstvou TPU, ktoré vytvárajú nepružné a tuhé zóny
  • Nezávislé koliečka Boa S2-Snap slúžia na mikronastavenia aj počas jazdy a majú doživotnú záruku  BOA
  • Konštrukcia päty Padlock má zabezpečiť pevnosť päty a lepšie zrýchlenie počas jazdy
  • Priestor pre kufry z titánu
  • Päta na podrážke vyrobená z gumy SlipNot s protišmykovým vzorom
  • Form Fit poskytuje malý, no pohodlný priestor pre prsty v prednej časti tretry
  • Vzor zámkov pre dva šróby je kompatibilný s väčšinou MTB pedálov

 

Cena S-Works Recon – 349,90 eur

Treba uznať, že nové tretry Specializedu S-Works Recon vyzerajú skutočne skvele a jazdenie v nich bude pravdepodobne veľmi príjemné. Avšak pre pohodlie v nových Reconoch budete musieť poriadne zainvestovať, keďže cena ich je 349,90 eur.

 

Viac informácií na webe www.specialized.com

Aktuality

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Zavrieť reklamu