Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil nový Allez Sprint s diskovými brzdami

Spolu s ním predstavili aj vynovený cyklokros CruX s novými farebnými variantami.
Martin Sarvaš

Specialized vylepšil svoj hliníkový pretekársky moddel Allez Sprint pre rok 2019 s diskovými brzdami a pridal tiež nové farebné variatny. Výrobca tiež predstavil cyklokrosové modely CruX pre budúcu sezónu.

Allez Sprint je super-tuhý cestný bicykel, ktorý je cenovo dostupnou pretekárskou variantou pre tých, ktorí pozerajú na Tarmac.

Prvýkrát predstavil Specialized tento model v roku 2015 ako kritériový špeciál. Jedinečnosťou tohto rámu je technológia, ktorú Specialized nazýva „D’Aluisio Smartweld Sprint“ – ide o technológiou, vďaka ktorej sú zvary na iných miestach, ako bývajú zvyčajne a sú presunuté na miesta, kde nie je rám až tak namáhaný. Tým sa dosahuje omnoho lepšie vyváženie pevnosti, tuhosti a váhy ako u tradičných hliníkových rámoch.

Všetky nové verzie Allez s diskovými brzdami majú tiež pevné osky. Ak by ste chceli celý bicykel, model Allez Sprint Comp Disc má pohon a brzdy Shimano 105 R7000, kľuky  Praxis Zayante a kolesá DT Swiss R470.

Allez však dostal aj veľmi zaujímavé farebné prevedenia v prípade, že by ste si chceli vyskladať bicykel na ráme.

 

Milovníci klasických bŕzd, nebojte sa, ani na vás Specialized nezabudol a spravil verzie vo viacerých farebných kombináciach a tiež model Comp so špecifikáciou na radení Shimano 105.

Ceny Specialized Allez Sprint
  • Allez Sprint Comp Disc — €1,900
  • Allez Sprint Comp — €1,799
  • Allez Sprint Disc rám  — €1,199

Specialized CruX 2019

Specialized predstavil spolu s novým diskovým Allezom aj nové cyklokrosové modely – jeden hliníkový a tri karbónové.

Všetky nové CruXy majú hydraulické diskové sady od Sramu okrem S-Worksu, ktorý má Di2, horskú XTR prehadzovačku a karbónové kľuky od Specializedu.

Najvyšší Crux je poskladaný s elektronickým radením Dura-Ace Di2, XTR prehadzovačkou a karbónovými kolesami Roval CLX 50.

CruX E5 Sport má hliníkový rám s radením a komponentami SRAM Apex 1.

CruX Elite je najlacnejší karbónový a je poskladaný na SRAM Rival 1.

The CruX Expert má radenie SRAM Force 1 a karbónové kolesá Roval C 38.

Dostupný je aj samotný rám CruX

Ceny Specialized CruX 2019
  • CruX E5 Sport — €1,799
  • CruX Elite —  €3,099
  • CruX Expert — €4,599
  • S-Works CruX — €8,999
  • S-Works CruX rám — €2,799

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu