Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fotogaléria: Pozrite sa, ako si Peter Sagan užíva tréningový kemp v Kolumbii

Trojnásobný majster sveta sa pripravuje na svoju poslednú sezónu v WorldTour pelotóne.
Martin Sarvaš
Peter Sagan a Daniel Oss sa spoločne pripravujú na klasikársku sezónu v Kolumbii. Foto: Andres F. Cano / Peter Sagan

Peter Sagan nedávno priznal, že s pribúdajúcim vekom ho začalo baviť trénovať: „Teraz ma baví viac trénovať ako pretekať, kým predtým to bolo úplne naopak. Ale v šprinte idem stále naplno a riskujem a v zjazde idem tiež naplno a riskujem. Záleží na tom, čo chcete od života.“

Po úvodných pretekoch sezóny 2023 – týždňovom etapáku Okolo San Juan – odišiel Peter Sagan spolu s tímovým kolegom Danielom Ossom na tréningový kemp vo vysokej nadmorskej výške v kolumbijských horách.

Ako vidno na fotkách, Peter Sagan si tréningový kemp v Kolumbii skutočne užíva:“Trénujeme a užívame si krásne scenérie v Guatapé,“ píše Sagan.

Peter Sagan nedávno oznámil, že oznámil, že rok 2023 bude jeho poslednou sezónou v profesionálnom WorldTour pelotóne a chystá sa ukončiť kariéru na cestnom bicykli.

Na pretekoch Okolo San Juan potvrdil, že po tejto sezóne nebude súťažiť na cestných pretekoch, ale oznámil aj svoje najbližšie ciele po ukončení kariéry – chce sa kvalifikovať na Olympijské hry v Paríži v roku 2024 na horskom bicykli.

Prečítajte si tiež

Program Petra Sagana v roku 2023

Peter Sagan bol spokojný s výkonmi na argentínskych pretekoch Okolo San Juan, kde sa umiestnil v top10 v šiestich etapách z celkovo siedmich etáp Okolo San Juan 2023.

Momentálny program Petra Sagan obsahuje po sústredení klasiky Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne – Brusel – Kuurne, Miláno – San Remo, Paríž-Roubaix a GrandTour preteky Tour de France.

Klasikársku sezónu by tak mal začať tradičným víkendom v belgicku na Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne–Brusel–Kuurne 25. a 26. februára. Kuurne–Brusel–Kuurne vyhral Sagan raz (2017) a na Omloop Het Nieuwsblad skončil dvakrát na druhom mieste za Gregom van Avermaetom (2016, 2017).

Aktuality

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu