Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Porovnali sme štatistiky Petra Sagana s dvojicou Mathieu van der Poel a Wout van Aert

Čo myslíte, dokážu Mathieu van der Poel a Wout van Aert spoločne poraziť v štatistikách z cestnej cyklistiky Petra Sagana?
Martin Sarvaš
Porovnali sme štatistiky Petra Sagana s dvojicou Mathieu van der Poel a Wout van Aert

Peter Sagan nedávno oznámil, že oznámil, že rok 2023 bude jeho poslednou sezónou v profesionálnom WorldTour pelotóne a chystá sa ukončiť kariéru na cestnom bicykli.

Na pretekoch Okolo San Juan potvrdil, že po tejto sezóne nebude súťažiť na cestných pretekoch, ale oznámil aj svoje najbližšie ciele po ukončení kariéry – chce sa kvalifikovať na Olympijské hry v Paríži v roku 2024 na horskom bicykli.

Aj keď má ešte v roku 2023 pred sebou veľa pretekov a možností na úspechy, rozhodli sme sa spraviť možno trochu netradičné porovnanie štatistík, v ktorom sme proti sebe postavili Petra Sagana proti dvojici Mathieu van der Poel a Wout van Aert.

Práve Mathieu van der Poel a Wout van Aert sú totiž v mnohom podobní Petrovi Saganovi. A áno, vieme, že Van Aert a Van der Poel tento rok ešte nekončia a najbližšie roky si môžu pripísať ešte veľa víťazstiev.

Ale na druhej strane nie je veľmi pravdepodobné, že by sa im podarilo vyhrať majstrovstvá sveta trikrát po sebe či zelený dres z Tour de France až sedemkrát po sebe – ako to dokázal Peter Sagan. A dokonca aj v celkovom počte profesionálnych víťazstiev je Sagan lepší ako dvojicaVan der Poel a Van Aert

Peter Sagan vs. Mathieu van der Poel a Wout van Aert

Peter Sagan

Preteky

Mathieu van der Poel a Wout van Aert
3 Majstrovstvá sveta 0
1 Paríž – Roubaix 0
1 Okolo Flámska 2 (2+0)
0 Miláno – San Remo 1 (0+1)
3 Gent – Wevelgem 1 (0+1)
0 Amstel Gold Race 2 (1+1)
1 E3 Harlebeke 1 (0+1)
0 Strade Biache 2 (1+1)
18 Okolo Švajčiarska (etapy) 2 (2+0)
7 Tirreno-Adriatico (etapy) 5 (3+2)
12 Tour de France (etapy) 10 (1+9)
2 Giro d’Italia (etapy) 2 (2+0)
4 Vuelta a España (etapy) 0
7 Tour de Frace, Zelený dres 1 (0+1)
1 Giro d’Italia,
cyklámenový dres
0
121 Celkový počet výhier 83 (44+39)

Program Petra Sagana v roku 2023

Po úvodných pretekoch sezóny 2023 – týždňovom etapáku Okolo San Juan – odišiel Peter Sagan spolu s tímovým kolegom Danielom Ossom na tréningový kemp vo vysokej nadmorskej výške v kolumbijských horách.

Peter Sagan bol spokojný s výkonmi na argentínskych pretekoch, kde sa umiestnil v top10 v šiestich etapách z celkovo siedmich etáp Okolo San Juan 2023.

Momentálny program Petra Sagan obsahuje klasiky Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne – Brusel – Kuurne, Miláno – San Remo, Paríž-Roubaix a GrandTour preteky Tour de France.

Klasikársku sezónu by tak mal začať tradičným víkendom v belgicku na Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne–Brusel–Kuurne 25. a 26. februára. Kuurne–Brusel–Kuurne vyhral Sagan raz (2017) a na Omloop Het Nieuwsblad skončil dvakrát na druhom mieste za Gregom van Avermaetom (2016, 2017).

Program Mathieu van der Poela

  • Strade Bianche – 4. marca
  • Tirreno-Adriatico – 6. – 12. marca
  • Milano-Sanremo – 18. marca
  • Okolo Flámska – 2. apríla
  • Paríž – Roubaix – 9. apríla
  • Okolo Švajčiarska – 11. – 17. júna
  • Tour de France – 1. – 23. júla

Program Wouta van Aerta

  • Strade Bianche – 4. marca
  • Tirreno-Adriatico – 6. – 12. marca
  • Milano-Sanremo – 18. marca
  • E3 Saxo Classic – 24. marca
  • Gent-Wevelgem – 26. marca
  • Okolo Flámska – 2. apríla
  • Paríž – Roubaix – 9. apríla
  • Okolo Švajčiarska – 11. – 17. júna
  • Tour de France – 1. – 23. júla
  • Benelux Tour – 23. augusta

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu