Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Pidcock vyhral Svetový pohár XCO v Novom Měste na Moravě, Schurter predviedol neuveriteľný výkon po defekte

Nino Schurter dostal defekt v piatom kole, stratil minútu, ale dokázal sa vrátiť do vedúcej skupiny a napokon skončil na treťom mieste za Vladom Dascaluom.
Martin Sarvaš
Pidcock vyhral Svetový pohár XCO v Novom Měste na Moravě, Schurter predviedol neuveriteľný výkon po defekte

Tom Pidcock vyhral preteky Svetového pohára XCO v Novom Měste na Moravě a po víťazstve v Albstadte si pripísal celkovo už tretie víťazstvo v svetovej elite horskej cyklistiky.

Na druhom mieste skončil rumunský šampión Vlad Dascalu a tretí prišiel do cieľa Nino Schurter.

Tom Pidcock síce predviedol skvelý výkon, ale pravdepodobne zaujímavejší bol návrat Schurtera do pretekov po defekte, ktorý dostal v piatom kole. Napriek defektu sa nevzdal a prešiel polovicu okruhu na prázdnej gume. Po výmene kolesa mal na vedúcu skupinu stratu jednu minútu.

Do záverečného ôsmeho kola sa Schurterovi podarilo stiahnuť náskok lídrov a dostal sa späť dopredu. Na nástup Dascalua s Pidcockom však už nedokázal zareagovať a napokon prišiel do cieľa s polminútovou stratou na najrýchlejšiu dvojicu.

Pozrite si tiež

Pidcock sa udržal na kolese Dascalua aj pri jeho útokoch v záverečnom kole a dokonca ho na cieľovej čiare dokázal prešprintovať.

„Boli to veľmi ťažké preteky. Ak mám byť úprimný, celé preteky som sa cítil zle a nemohol som udržať tempo a výkon. Nemohol som dostatočne zrýchliť, aby som rozdelil skupinu. Tempo, akým sme išli vpredu bolo celkom pohodlné, až to bolo divné a vedel som, že Vlad bude mať veľmi rýchle posledné kolo,“ opisoval preteky Tom Pidcock.

„Celé preteky som mal problémy s bicyklom a nefungoval tak, ako by mal. Vedel som, že ak sa udržím s Vladom v poslednom kole, v šprinte ho budem schopný predbehnúť.“

Výsledky Svetového pohára XCO v Novom Měste na Moravě 2022:

Aktuality

10:27 Detaily 4. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Etapa v štýle monumentu Miláno-San Remo má dĺžku 190 km a prevýšenie 2079 m. V závere sa očakáva hromadný šprint, aj keď stúpanie Capo Mele tesne pred cieľom môže narušiť plány šprintérov.

09:47 Video: Christian Arehart skočil prvý quad backflip na MTB a už o pár dní ho môžete stretnúť na Bikefeste!

Mladý jazdec z Ameriky sa zapísal do histórie MTB a najmä disciplíny slopestyle veľkými písmenami. Podarilo sa mu ako prvému na svete ustáť quad backflip (štvorité salto vzad) na horskom bicykli. Christian Arehart sa už v minulom roku predstavil na Bikefeste a patril k najviac party ľuďom na kopci. Tento rok ho v Kálnici uvidíme znova a medzičasom sa z neho stala svetová hviezda.

Včera 17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

Včera 15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

Včera 12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

Zavrieť reklamu