Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Na Tour 2022 nebude chýbať Sagan ani Van der Poel, divoké karty dostali Total Energies a B&B Hotels-KTM

Alpecin-Fenix a Arkéa-Samsic už dostali svoje pozvánky, keďže sú na vedúcich miestach v rebríčku UCI ProTeam. Zvyšok pelotónu Tour de France 2022 bude tvoriť 18 tímov WorldTour.
Martin Sarvaš
Na Tour 2022 nebude chýbať Sagan ani Van der Poel, divoké karty dostali Total Energies a B&B Hotels-KTM

Organizátori Tour de France potvrdili pozvánky na divokú kartu na Tour de France 2022. Veľké prekvapenia neprišli a pozvánky dostal tím Total Energies s Petrom Saganom a francúzsky druholigový tím B&B Hotels-KTM.

Tímy Alpecin-Fenix a Arkéa-Samsic už dostali svoje pozvánky, keďže sú na prvom resp. druhom mieste v rebríčku UCI ProTeam.

Či bude štartovať na Tour aj Mathieu van der Poel, ešte zatiaľ nie je isté, no po zranení chrbáta už opäť začal trénovať. Minulý rok vyhral na Tour jednu etapu a šesť dní mal oblečený žltý dres.

Prečítajte si tiež

Zvyšok pelotónu Tour de France 2022 bude tvoriť 18 tímov WorldTour, ktoré majú štart zaistený vďaka svojej licencii.

Saganov príchod do TotalEnergies znamenal takmer zaručenú pozvánku. B&B bol možno tým najzraniteľnejším, ale ASO rád vidí svoje francúzske tímy na francúzskom grand tour.

Tour de France 2022 sa začína 1. júla v Kodani a končí 24. júla v Paríži.

Aktuality

Včera 19:10 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

Včera 10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

09.05.2024 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Zavrieť reklamu