Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fanúšička, ktorá spôsobila transparentom hromadný pád na Tour de France, dostala pokutu 1200 eur

Nezodpovedná fanúšička chcela transparentom "Allez Omi Opi" pozdraviť svojich starých rodičov. Navrhovanému trestu odňatia slobody sa vyhla.
Martin Sarvaš
Fanúšička, ktorá spôsobila transparentom hromadný pád na Tour de France, dostala pokutu 1200 eur

Päť mesiacov po hrozivom páde v úvodnej etape Tour de France 2021, ktorý spôsobila transparentom nezodpovedná fanúšička, rozhodol súd o jej treste.

31-ročná žena dostala pokutu 1200 eur a ďalších 500 eur musí zaplatiť za spôsobené škody.

Podľa súdu dostala pokutu za „ohrozenie života iných“ a „úmyselné ublíženie na zdraví“, ale vyhla sa navrhovanému štvormesačnému podmienečnému trestu odňatia slobody.

Incident sa stal 46km pred cieľom, keď priamo do transparentu vrazil Tony Martin z tímu Jumbo-Visma a za ním spadlo množstvo jazdcov vrátane Petra Sagana. Fanúšička držala v rukách transparent s nápisom „Allez Omi Opi“, ktorým chcela pozdraviť svojich starých rodičov.

Právnymi krokmi voči nezodpovednej fanúšičke hrozili nielen organizátori pretekov, ale pretekár tímu Movistar Marc Soler, ktorý si pri páde zlomil zápästie a lakeť. Kvôli zraneniam musel z Tour odstúpiť.

Na pojednávaní v októbri žena trvala na tom, že nechcela nikomu ublížiť: „Bolo to skutočne neúmyselné“. Žena hneď po páde z miesta ušla, polícia po nej musela vyhlásiť pátranie a na ďalší deň ju zatkli.

Organizátori Tour de France ASO ustúpili od vyhrážok žalobou, zatiaľ čo Asociácia profesionálnych cyklistov CPA žiadala občianske obvinenie, aby bola ako príklad a žiadala symbolickú pokutu 1 euro. Namiesto toho bola udelená pokuta francúzskemu zväzu jazdcov UNCP.

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu