Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel opäť trénuje na bicykli

Van der Poel absolvoval po povinných dňoch oddychu tri jazdy na trenažéri a tri vonku na bicykli.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel opäť trénuje na bicykli

Mathieu van der Poel opäť trénuje na bicykli po dlhej prestávke kvôli zraneniu a v posledných dňoch absolvoval tri jazdy doma na trenažéri, ale trikrát bol už aj na bicykli vonku.

Holanďan možno nerobí nič, čo by sa dalo klasifikovať ako skutočný tréning elitného pretekára, ale za posledný týždeň neustále zvyšoval vzdialenosti.

Van der Poel sa stále snaží prekonať zranenie chrbta, ktoré ho trápi od druhej polovice minulého roka a predčasne ukončilo jeho tohtoročnú cyklokrosovú sezónu. Diagnostikovali mu opuch medzistavcovej platničky a lekári mu povedali, že iba úplný odpočinok mu dá šancu na úplné vyliečenie.

„Má sa fajn. Jazdiť bude môcť, keď sa zbaví bolesti, ale momentálne len sedí doma na gauči. Nedá sa toho veľa robiť, má predpísaný prísny oddych a musí ho dodržiavať,“ povedal jeho otec Adrie na konci januára.

Prečítajte si tiež

Van der Poel vydržal takmer mesiac bez jazdenia na bicykli a od 29. januára začal trénovať na trenažéri. Najprv absolvoval na Zwifte krátku 19,5 km jazdu, nasledujúci deň to zdvojnásobil a potom blok dokončil 27km jazdou 31. januára.

Potom si dal deň voľna a nasledoval prvý tréning späť na cestách. Jazdil takmer dve hodiny okolo Antverp a v daždi prešiel 64km pri priemernej rýchlosti 33 km/h.

Nasledujúci deň bol opäť vonku na bicykli a absolvoval 75 km dlhú jazdu v tempe 31,6 km/h s českým pretekárom tímu QuickStep-AlphaVinyl Zdeňkom Štybarom.

Van der Poel si dal v piatok voľno a v sobotu sa si dal najdlhšiu jazdu v tomto roku. Prešiel 99,8 km na rovinatej ceste na sever cez holandskú hranicu a späť. Išiel priemernou rýchlosťou 31,5 km/h a výkonom 229 wattov.

Tréningy Mathieu van der Poela môžete sledovať na jeho Strave.

Otvárací víkend‘ klasík sa uskutoční koncom februára, ale Van der Poel sa ich s najväčšou pravdepodobnosťou nezúčastní, rovnako ako Strade Bianche začiatkom marca, ktoré vyhral minulý rok.

Prvé preteky, na ktorých by mohol Van der Poel štartovať, sú Miláno-San Rema 18. marca a potom monumenty Okolo Flámska 3. apríla a Paríž-Roubaix 17. apríla.

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu